Datum: 06-07-2020 - 11:44
11
mrt
'17

Noordwijkerhout steekt de handen uit de mouwen bij NLdoet. (foto's)

Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zette hiermee vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleerde iedereen om een dag(deel) de handen uit...

de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Meer informatie vindt u op www.nldoet.nl.

In Noordwijkerhout hadden zich vier maatschappelijke organisaties en verenigingen bij het Oranjefonds aangemeld, waarbij men op zoek was naar vrijwilligers die konden helpen bij een aantal klussen.

Ook het College van B&W van Noordwijkerhout wilde op deze dag een handje helpen en zo kon wethouder Martijn Bilkars ingezet worden bij Scouting Bosgeest en wethouder Henri De Jong bij de Scouting van Sint Jozef Emerentiana.

Bij Scouting Bosgeest aan de vd Weijdenlaan had de gang van het clubhuis een likje verf nodig, dus nam wethouder Bilars de verfkwast ter hand. Ook moesten er nodig een aantal dingen gerepareerd worden. Tevens was men druk bezig met de voorbereiding voor de rommelmarkt van Koningsdag 27 april.

Op de Campus in de wijk Mossenest wonen 12 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zij doen hun best om hun eigen appartement schoon te houden maar vroegen hulp voor het een keer goed schoonmaken van de grote algemene ruimtes zoals de entree, hallen en algemene woonkamers.

Maar ook kon men de handen uit de mouwen steken bij het schilderen en behangen van muren. Het schoonmaken van het balkon, de plantenbakken vullen en alles weer gezellig maken voor het voorjaar.

Vluchtelingenwerk Noordwijkerhout was samen met flink aantal 'nieuwe Noordwijkerhouters' aan de slag gegaan op de Campus, waardoor de klussen allemaal tot een goed einde werden gebracht.

Wethouder De Jong werd bij Scouting Sint Jozef Emerentiana buiten aan het werk gezet en dat was geen straf want het weer was prima op deze dag. Het buitenterrein werd aangepakt maar ook binnen moest het nodige gedaan worden.

De Zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve weet zich al zes jaar lang verzekerd van de warme steun van de Rotary Club Noordwijk, Duin- & Bollenstreek op de NLdoet zaterdag. Ook nu weer was er een grote delegatie paraat om de nodige klussen te doen.

Hierbij werd er een nieuw kippenhok in de vorm van een minihooiberg gebouwd en moest het oude hok afgebroken worden. Tevens kregen verschillende stallen door het aanbrengen van een nieuwe verflaag een opknapbeurt.

De vier maatschappelijke organisaties en verenigingen bedanken iedereen, die hebben meegewerkt aan deze dag, heel hartelijk en hopen u volgend jaar weer te zien maar dat mag natuurlijk ook eerder want vrijwilligerswerk is hartstikke leuk en dankbaar werk.

In het kader van NLdoet heeft het Kinderkoor St. Victor zaterdagmiddag in verzorgingshuis Gerto in Voorhout een optreden verzorgd. De kinderen vonden het een feestje om daar te mogen zingen. De kinderen en de ouderen hebben er beide heel erg van genoten. (zie laatste foto pr)

Foto's BON.