Datum: 26-03-2023 - 14:43
09
mrt
'17

De clinics (S)Cool on Wheels in De Zilk en Noordwijkerhout waren cool.

In totaal hebben 213 leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Brede School De Egelantier in De Zilk en De Regenboogschool en de St. Victorschool in Noordwijkerhout in februari een clinic (S)Cool on Wheels gehad. De kinderen leerden op een speelse manier hoe het...

is om een handicap te hebben en hoe moeilijk het soms voor mensen met een handicap is om mee te doen aan het dagelijkse leven. Deze clinics (S)Cool on Wheels werden mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds, Aon en Stichting Madurodam Steunfonds in samenwerking met Sportservice Zuid-Holland.

(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. De docenten (S)Cool on Wheels lieten in de klas filmpjes zien over het dagelijks leven van mensen met een handicap en vertelden ook over de oorzaak van hun handicap.

Op speelse en interactieve wijze leerden de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leerden zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.

Na het theoriegedeelte gingen de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Iedereen rolde in een rolstoel enthousiast door de gymzaal. Ook werden partijtjes rolstoelbasketbal gespeeld.

‘De kinderen waren diep onder de indruk over hoe positief de docent met zijn handicap in het leven stond en vonden de clinic erg interessant en cool’, aldus een van de leerkrachten. ‘De leerlingen hebben zelf ervaren dat mensen met een handicap niet zielig zijn.’

Op 10 en 17 mei krijgen ook de groepen 7 en 8 van RK Brede school de Prinsenhof in Noordwijkerhout een clinic (S)Cool on Wheels.

Bedankt Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds, Aon en Stichting Madurodam Steunfonds, dat jullie deze clinics (S)Cool on Wheels mogelijk maken!