Datum: 13-08-2020 - 19:21
09
mrt
'17

Koffie+ ochtend in de bibliotheek: Steffie vd Oord met het boek 'Eeuwelingen'.

Eeuwelingen: levensverhalen van honderdjarigen in Nederland. Steffie van den Oord, schrijfster en journalist van het boek ‘Eeuwelingen’ komt in de bibliotheek Noordwijkerhout vertellen over haar gesprekken met mensen die de 100 gepasseerd zijn. Ze hebben de...

Spaanse griep meegemaakt, de crisisjaren en twee wereldoorlogen. De stofzuiger werd geïntroduceerd, de auto en het wonder van het ‘nieuwe licht’. Alles veranderde, maar zij bleven gewoon doorademen, zoals de hoogbejaarden het nuchter uitdrukken.

Is hun kalmte en vastberaden optimisme het recept om honderd te worden? Of danken zij hun eeuw aan ‘supergortenbrij’, Gods wil of de jenever? “Ik vertik het om chagrijnig te worden, roept Hendrikje van Andel-Schipper, de alleroudste, al jaren”.

Steffie van den Oord heeft met 22 eeuwelingen gesproken. Een bezoeker van de bibliotheek, een iets oudere heer, vond de interviews in het boek allemaal heel herkenbaar.

Tijdens de koffie+ ochtend in de bibliotheek Noordwijkerhout komt Steffie verstellen over deze boeiende gesprekken en gaat ze graag het gesprek aan.

Steffie van den Oord komt haar lezing geven op donderdag 16 maart in de bibliotheek Noordwijkerhout tijdens de koffie+ ochtend. De koffie staat klaar vanaf 10.15. De ochtend zal tot 12 uur duren.

Datum: donderdag 16 maart
Aanvang: 10:15 inloop, 10:30 start tot 12:00 uur.
Locatie: Herenweg 2 2211CC Noordwijkerhout

 

Tekst en foto Bibliotheek Bollenstreek.