05
mrt
'17

Siem van Wetten 'Vrijwilliger van het jaar' bij de Keiebijters.

Op maandag van carnaval vindt gewoontegetrouw al vele jaren de Boerenbruiloft plaats bij de Keiebijters. Ook deze bijzondere middag waren er weer vele cliënten, deelnemers en bewoners van Het Raamwerk en Rivierduinen samen gekomen in de Feesthal voor een geweldige...

happening met veel muziek, plezier en…..boerenkool! Uiteraard werd er, al dan niet met rolstoel, menig polonaise gelopen. Het was duidelijk te merken, dat de afgelasting vanwege de storm op donderdagavond van het Regiobal, velen een teleurstelling had bezorgd. Maar nu was het dan toch een groot feest!

De Keiebijters hadden de volledige pers en alle Noordwijkerhoutse politieke partijen uitgenodigd om te laten zien voor welke doelgroep ze al 52 jaar bezig zijn. Het Leidsch Dagblad plaatste een paar mooie foto's op de dubbele carnavalspagina van Noordwijkerhout.

Omroep West maakte een mooi filmverslag over deze middag en die kunt u (klik hier) hier bekijken. Jammer was wel dat geen enkele plaatselijke politiek partij een afvaardiging had gestuurd om zich te laten informeren waar de Keiebijters met rond 100 vrijwilligers al 52 jaar voor inzetten, carnaval vieren in een uitverkochte Feesthal voor mensen met een beperking.

De uitreiking van 'De Duim' voor de 'Vrijwilliger van het jaar' vond halverwege deze middag plaats. Tot grote verrassing, niet in de laatste plaats van de uitverkorene, werd Siem van Wetten op het podium genodigd om deze trofee te ontvangen uit handen van Prins Tinus en Prinses Riekie.

Siem is al bij na 20 jaar vrijwilliger bij het Raamwerk. Hij begeleidt, op individuele basis, bewoners bij het maken van uitstapjes, boodschappen of gewoon een kopje koffie met wat lekkers doen in het dorp!

Daarnaast verricht hij ook nog een aantal werkzaamheden bij de plaatselijke voetbaltrots VVSB. Bij het Raamwerk is men verheugd over het werk van de, meer dan 200 vrijwilligers. Een prijs voor een van hen, is dan zeker op zijn plaats!

Het carnaval bij de Keiebijters was ook dit jaar een groot feest en op dinsdagmiddag tijdens de Kroegentocht was het een sociale smeltkroeg van cliënten, bewoners, vrienden en vele andere bezoekers, die het carnaval bij de Keiebijters een warm hart toedragen.

Na het opruimen en afbreken van de tent, komt een speciale ploeg van deelnemers van Het Raamwerk, die in het kader van dagbesteding, het terrein nog een extra onder handen nemen en de laatste restanten opruimen. (zie foto PR) Ze kijken nu alweer uit naar carnaval 2018, net als de Keiebijters!

Foto's BON, laatste foto PR.