Datum: 13-08-2020 - 10:38
03
mrt
'17

Van Polonaise naar 10.000 stappen.

Afgelopen dagen stond heel Noordwijkerhout in het teken van de Carnaval. Prachtig versierde wagens, optochten en feesten op verschillende locaties.  Aanstaand weekend weer tot de orde van de dag. Opletten wat de kilootjes betreft en lekker naar buiten om te wandelen...

Zaterdag 4 maart is er weer de maandelijkse 10.000 stappenwandeling. Samen met Leefstijlcoach Marjoleine Klapwijk heeft VVV Noordwijkerhout weer een prachtige wandeling uitgezet. De wandeling start om 9.00 uur bij de VVV met het traditiegetrouwe rondje om de Witte Kerk.

Hoog tijd om naar buiten te gaan dus en loop komende zaterdag mee met de 10.000 stappenwandeling. Dit keer gaan we Nationaal Park Hollandse Duinen, met een koffie pauze bij Fletcher Hotel de Witte Raaf.

Nationaal park Hollandse Duinen

Langs de Noordzee, tussen strand en strandwallen, liggen de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Eeuwenlang door Hollandse meesters vastgelegd: geliefd om water, ruimte en licht. Maak kennis met Nationaal Park Hollandse Duinen.

Wij zijn namelijk super trots dat de Zuid-Hollandse duinen zijn verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Een enorme stimulans om samen met een aantal partners Nationaal Park Hollandse Duinen tot een groot succes te maken, voor mens & natuur!Nationaal Park Hollandse Duinen wordt 43 kilometer lang en tot 8,5 km breed.

Met zo’n 200 km2 omvat het een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. De Van Dixhoorndriehoek, Vinetaduin, het Spanjaardsduin, Solleveld & Kapittelduinen en nog vele andere Natura 2000-gebieden maken onderdeel uit van het Nationaal Park.

Waarom Nationaal Park Hollandse Duinen?
Rust en ruimte voor de natuur in kwetsbare gebieden. Extra ruimte om te wandelen, te fietsen of op een andere manier te genieten van de natuur in de robuustere delen. Dat is wat natuurbeheerders, grondeigenaren, overheden en ondernemers voor ogen hebben met de oprichting van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Het beste voor de natuur en voor de mens!

Beweeg je leven!

Laat je onderweg voorlichten door Marjoleine Klapwijk over bewegen en gezond leven. De basis van het programma van Marjolene Klapwijk is dagelijks 10.000 stappen lopen en 3 keer in de week een half uur matig intensief bewegen (fietsen, tuinieren etc.).

Natuurlijk is het belangrijk om daarnaast ook op je voeding te letten, maar dit kan allemaal zonder een speciaal dieet te volgen. Een aanrader voor iedereen die zich wat fitter wil voelen of een aantal kilo’s kwijt wil. Ook voor mannen is dit een goede manier om aan de conditie te werken zonder naar de sportschool te hoeven.

Start van de 10.000stappen wandeling op zaterdag 4 maart is om 9.00 uur bij VVV Noordwijkerhout, inschrijfkosten € 2,50. Iedereen die mee wil lopen, is van harte uitgenodigd. Het belooft een informatieve en enerverende wandeling te worden. Voor aanmelding of meer informatie kunt u terecht bij VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8.

Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252 372 096.
Voor meer informatie zie;
www.gewichtsconsulentleiden.nl en www.vvvnoordwijkerhout.nl