Datum: 16-08-2022 - 06:49
02
mrt
'17

'Sint Jozef, de musical' in de St. Jozefkerk.

Omdat er vorig jaar iets mis liep, waardoor de uitvoering van de Sint Jozef musical niet doorging, hebben verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda beloofd de musical op 19 maart om 10.00 uur op het Sint Jozeffeest alsnog uit te voeren. ‘Sint Jozef, de musical’...

gaat over het leven en het werk van timmerman Jozef. Nieuwe teksten op bestaande musicalliedjes, uit bijvoorbeeld The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen het verhaal van deze heilige.

Jozef maakte de goede keuze, door Maria trouw te blijven. Zo maken ook mensen vandaag de dag de goede keuzes, door trouw te blijven aan hun dromen van vrede en recht. Sint Franciscus krijgt in deze musical ook aandacht.

Kees Posthumus maakt vaker ‘gelegenheidsmusicals’. Posthumus: “Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een musical over gemaakt: Charlie Chaplin, Nijntje, de HEMA. De vorm spreekt blijkbaar aan, door afwisseling van tekst en muziek, van ernst en vrolijkheid.

Musicals zijn nooit saai! Ik gebruik de formule van een musical om mijn verhaal te vertellen, in dit geval het verhaal over Jozef. Tegelijk zijn mijn musicals ook een parodie op het verschijnsel musical: alsof iets pas leuk wordt wanneer je er een liedje en een dansje in stopt.

Het is een oud en aangrijpend verhaal in een nieuw, muzikaal jasje. En ik weet zeker dat de bezoekers tussen de liedjes door veel zullen opsteken over hun beschermheilige.”

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers en limonade voor de kinderen over deze musical na te praten.

 

Tekst en foto Sint Jozefkerk.