Datum: 29-03-2023 - 12:23
25
feb
'17

De allerleukste vrijwilligersjobs vind je bij het Bloemencorso Bollenstreek.

Spreekt het Bloemencorso van de Bollenstreek je aan? Dan dagen we je uit om te helpen dit unieke voorjaarsevenement in goede banen te leiden. De meeste vrijwilligersactiviteiten spelen alleen in en rond de corsoweek dus je zit er niet voor langere tijd aan vast. Kies je ervoor om...

je beschikbaar te stellen als verkeersvrijwilliger, dan levert dit je bovendien nog een gratis jaarlicentie op. Alweer de 70ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op vrijdagavond 21 april en zaterdag 22 april door de streek. Zondag 23 april is het corso het kleurrijke middelpunt van het bloemenfeest in Haarlem.

Voorafgaand zijn vanaf 19 april de opbouwdagen in Teylingen. “Voor al deze corsoactiviteiten zijn vrijwilligers nodig” zegt corsovoorzitter Leo van der Zon. “Vanuit het bestuur ervaren we dat veel corsovrijwilligers zo enthousiast zijn dat we jaarlijks op hen kunnen rekenen. Dat is natuurlijk geweldig.

Door verloop en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten komen we echter nog de nodige vrijwilligers te kort. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger maatschappelijk actief te zijn voor het allermooiste evenement in de Bollenstreek, maar wil je je liever niet per se langdurig binden aan een vereniging dan is dit bij uitstek iets voor jou!”

Ben jij degene die tijdens het corsoweekend een unieke ervaring niet uit de weg gaat? Meld je dan aan als verkeersvrijwilliger. Dit biedt je de kans om kennis te maken met vele duizenden dagjesmensen en toeristen die tijdens het corsoweekend de Duin- en Bollenstreek bezoeken.

Stichting Bloemencorso Bollenstreek verzorgt in samenwerking met de Politie de instructie voor verkeersregelaars. Deze taak is eveneens geschikt om te dienen als maatschappelijke stage, dus wellicht een idee voor jou? Wel geldt hier een spelregel, namelijk een minimale leeftijd van 18 jaar.

Er zijn meer vrijwilligersvacatures waaronder kassamedewerkers en rondleiders die minimaal Engels of Duits spreken tijdens de opbouwdagen. En gastvrouwen of gastheren voor de  feestelijke corsotribune op zaterdag 22 april van 10.00  tot 14.00 uur.

Ben je handig met social media, meld je dan aan om alle ins en outs tijdens het rijdende Bloemencorso te posten vanuit de centrale meldkamer. Interesse? Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.info/vrijwilligers of klik op vacatures.

Direct aanmelden kan  bij Nancy Remkes per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06 34934738. Voor meer info kunt naar de website van het Bloemencorso.

 

Tekst en foto Bloemencorso. 17 praalwagen-ontwerpen 2017 in de fotogalerij.