Datum: 14-08-2020 - 04:23
24
feb
'17

Kokkerhouts carnaval stormachtig van start gegaan. (foto's Munnekeweij)

Onder stormachtige weersomstandigheden zijn de Kokkerhoutse carnavalsdagen op donderdagavond van start gegaan. Normaal gebeurt dat op twee plaatsen in ons carnavalsgekke dorp, maar de storm met code oranje zorgde ervoor dat het feest in de Feesthal van de Keiebijters...

uit veiligheidsoverwegingen geen doorgang kon vinden. Gelukkig is de storm in de loop van de avond sterk afgenomen en is de Feesthal heel gebleven zodat de Keiebijters vanavond (vrijdag) gewoon weer kunnen gaan feesten.

Op dezelfde donderdagavond is de start van het carnaval voor de Kaninefaaten traditioneel in woonzorgcentrum Munnekeweij. Om er te komen moesten de leden van de carnavalsvereniging wel even door het stormachtige weer, maar eenmaal binnen was het er droog en warm.

De bewoners zaten in een volle zaal verkleed en met smart te wachten op een leuk en gezellig feessie. Prins Music en Prinses Passie van de Kaninefaaten en Prins Fox en Prinses Judy van de Babyfaaten betraden om 19.00 uur met hun grote gevolg de Tuinkamer van Munnekeweij.

Na de welkomswoorden van Prins Music werden drie mensen door het Prinsenpaar met een onderscheiding beloond, met dank voor bewezen diensten aan het Rijk der Kaninefaaten en ook aan Munnekeweij. Nirwana Duivenvoorde, mevrouw Kuijs en mevrouw van Waas ontvingen een onderscheiding en de bijbehorende oorkonde in de orde van de Kaninefaaten.

Na het zingen van de Noordwijkerhoutse Wals werd er een grote polonaise ingezet onder de welluidende klanken van de Koetillers. Daarna werd de heer van Eeden ook nog even in het zonnetje gezet, hij mocht op deze dag de respectabele leeftijd van 97 jaar bereiken. (zie laatste foto)

Het carnaval is hiermee weer van start gegaan in Kokkerhout en we zijn er dit keer met zijn allen stormachtig ingedoken....

Foto's BON.