Datum: 24-09-2020 - 23:14
22
feb
'17

VVD-Kamerlid Leendert de Lange bezoekt Noordwijkerhout: Bereikbaarheid gemeenten prioriteit.

Bereikbaarheid en leefbaarheid waren de grote onderwerpen bij de fietstocht die VVD-kamerlid Leendert de Lange zaterdag 18 februari maakte. In acht dorpen werd het kamerlid bijgepraat over de dingen die mensen bezighouden. De tocht van ruim 70 kilometer bracht...

De Lange in Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Voorhout, Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout, Noordwijk. De Lange: “Deze gemeenten horen bij, wat ik altijd noem, de groene schil rond de grote steden. Je kan hier prettig wonen, leven, sporten, boodschappen doen, recreëren, en je hebt de grote stad binnen handbereik”.

En waarom eigenlijk een fietstocht. De Lange hoeft niet lang na te denken. ,,Daarmee kan ik mijn twee passies combineren: politiek en fietsen. Elke zaterdag stap ik met een aantal vrienden op de racefiets om een stuk te toeren. Deze streek heeft voor mij geen geheimen”.

Noordwijkerhout
In Noordwijkerhout werd het fietsende VVD-kamerlid bijgepraat over een actueel onderwerp: het belang van sportverenigingen voor een lokale gemeenschap. De Lange kreeg om te beginnen een rondleiding bij - de trots - voetbalvereniging VVSB.

Wethouder Martijn Bilars vertelde er over de plannen waaraan wordt gewerkt om het sportpark flink op de schop te nemen en ook te werken aan de bereikbaarheid. “Het is belangrijk om dit soort maatschappelijke afweging zorgvuldig te doen, omdat in ons dorp driekwart van de inwoners hier zeer bij betrokken is”.

Raadslid Marc Cramer (VVD) gaf aan dat het niet alleen gaat om sport en spel, het is ook een kwestie van veiligheid en opvoeding: "Noordwijkerhout is omringd door water; de zee en de plassen. Het is dus enorm belangrijk dat onze kinderen leren zwemmen”. Hierna werd het bezoek aan Noordwijkerhout afgesloten bij het Witte Kerkje.  

‘Ik voel me kamerlid van de streek’

Leendert de Lange woont met zijn gezin in Noordwijk, de gemeente waarvan hij jarenlang wethouder is geweest. Ook in Wassenaar en Leiden is hij actief geweest in het lokaal bestuur. ,,Ik voel me ook nadrukkelijk het kamerlid van deze streek”.

In de periode tot aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart voert hij campagne in zijn eigen streek. Hij staat op de 42e plaats van de VVD-kandidatenlijst. ,,Door gebruik te maken van je voorkeursstem weet je dat in de komende jaren iemand stemt in de Tweede Kamer die de streek goed kent en jouw belangen direct kan vertegenwoordigen.

In de afgelopen jaren heb ik die positie ook kunnen benutten om binnen en buiten de Kamer aandacht te vragen voor de positie van onze regio”.

Tekst en foto's PR.