Datum: 13-08-2020 - 18:24
23
feb
'17

Alcoholcampagnedag op Teylingen College Leeuwenhorst. (foto's)

Op donderdag 23 februari vond de jaarlijkse alcoholcampagnedag plaats van het Teylingen College Leeuwenhorst. Tijdens deze dag werd er voorlichting gegeven over alcohol (en drugs) in het verkeer. De dag is een samenwerkingsproject tussen Veilig Verkeer Nederland...

afdeling Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen, de gemeente Noordwijkerhout, het Teylingen College en Totally Traffic.

Leerlingen van de 4e klassen kregen op een actieve manier inzicht in de gevaren van het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Het doel van de dag was om een positieve gedragsverandering bij de jongeren op het gebied van verkeersveiligheid teweeg te brengen.

Hoewel kinderen onder de 18 geen drank meer mogen kopen, drinken deze kinderen vaak wel al alcohol. Maar kennen zij dan de gevaren? Daarom volgden alle leerlingen in totaal de 6 workshops, om hen goed voor te lichten over de gevolgen en risico’s.

De 6 workshops waren:
1. In debat met het Team Alert (Totally Traffic)
Jongeren van Team Alert gingen met de leerlingen het zogenaamde Kruispuntdebat aan. Aan de hand van een aantal stellingen ging men zij met elkaar over verkeersveiligheidszaken. Een van de stellingen was: “Ik stap nooit in de auto bij een bestuurder die wat gedronken heeft” en dat gaf al genoeg stof voor discussie.

2. Bureau Leefstijl: simulatie voorlichting alcohol en drugs in het verkeer

3. Politie: drugseducatie

4. AA: Anonieme Alcoholisten delen indrukwekkende verhalen met leerlingen

5. Brandweer bevrijdt leerlingen uit autowrak  
Spectaculair en zeer confronterend was de workshop van de brandweer, die op het schoolplein een serie demonstraties gaf waarbij steeds twee leerlingen uit een autowrak gered moesten worden.

Ter plekke toonde de brandweer hoe men bij de twee ‘opgesloten’ leerlingen aan het werk ging om bijvoorbeeld glas en de  deuren te verwijderen en tenslotte het dak van de auto af te knippen. De brandweer had speciaal voor deze demonstratie twee autowrakken meegenomen.

6. GGD: Drugsvoorlichting uit de praktijk

Foto's BON