Datum: 27-09-2022 - 01:14
22
feb
'17

Gouden duurzaamheids-keurmerk voor Tespelduyn.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, circulaire economie en milieubewustzijn maken een onmiskenbaar onderdeel uit van onze huidige samenleving. Meer en meer organisaties nemen initiatieven om binnen hun beleid concreet en zichtbaar vorm te geven...

aan de pijlers milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel. Binnen Landgoed & Golfbaan Tespelduyn wordt duurzaamheid steeds verder in de bedrijfsprocessen geïntegreerd en als bevestiging hiervan ontvingen directeur Peter Duivenvoorde en coördinator duurzaamheid Jos Ploeg op Slot Loevestein het gouden certificaat van Green Key uit handen van Stientje van Veldhoven, D66-duurzaamheidsspecialist in de Tweede Kamer.

Een trotse Jos Ploeg licht toe; “Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit verzorgt de strenge keuringen. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij duidelijk een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist”.

“De Stichting gaf aan dat het echt bijzonder is indien een organisatie reeds bij de 1e keuring wordt goedgekeurd” vult Peter Duivenvoorde aan. “Dat gebeurt jaarlijks slechts 1 à 2 keer op een totaal aantal keuringen van 250! Echt speciaal is dat wij direct het gouden certificaat verkregen omdat wij naast de verplichte eisen ook aan meer dan voldoende optionele zaken voldoen”.

“In Nederland zijn wij het eerste restaurant op een golfbaan met Green Key”, vervolgt Duivenvoorde. “Met de onlangs behaalde titel ‘Beste Vergaderlocatie van Nederland’ en met dit gouden keurmerk verwachten wij een verdere groei van zakelijke bijeenkomsten voor het bedrijfsleven en de overheid. Immers, de overheid en ook de lagere overheden hebben de plicht om duurzaam in te kopen”.

“Ik vond het enorm mooie en dankbaar werk om dit project voor Tespelduyn te doen”, aldus Ploeg. “Middels Green Key toont Tespelduyn aan MVO en milieu & duurzaamheid zeer serieus te nemen.

Met onder andere een milieubewuste afvalsplitsing, groene stroom, gecertificeerde schoonmaakmiddelen, milieubewust watergebruik, grote maatschappelijke betrokkenheid en voeding en drank met het juiste keurmerk dragen wij op energieke wijze en gepaste trots onze bedrijfsfilosofie uit”.

Meer informatie via www.greenkey.nl en www.tespelduyn.nl.

Tekst en foto's Landgoed & Golfbaan Tespelduyn.