Datum: 26-03-2023 - 15:14
21
feb
'17

Het vervolg van de nieuwe centrumvisie.

In het afgelopen maanden heeft de gemeente samen met ondernemers en bewoners in het Centrum en verschillende organisaties een nieuwe Visie voor het winkelgebied van de kern Noordwijkerhout gemaakt, de zogeheten “Centrumvisie”. Een enquête, digitaal burgerpanel...

informatiebijeenkomst (november 2014) en de werk- of klankbordgroepen hebben een schat aan informatie opgeleverd, waarop nu verder voortgebouwd zal worden.

De Centrumvisie bestaat uit drie delen:

de visie, een set bijlagen en een projectenlijst met acht projecten waarin de visie nader zal worden uitgewerkt. De gemeenteraad heeft op 15 december 2016 de Centrumvisie en bijbehorende projectenlijst voor het kernwinkelgebied van Noordwijkerhout vastgesteld. Dit betekent dat vanaf 2017 gestart wordt met de uitvoering van de projecten en het opstellen van een leegstandsverordening.

De acht uitvoeringsprojecten worden gefaseerd opgestart en indien nodig wordt voor elk project een werkgroep gevormd waarin bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden kunnen meedenken en praten over de uitvoering.

In maart 2017 starten we met de werkgroepen voor de eerste twee uitvoeringsprojecten, te weten Herinrichting Dorpsplein en Autovrij Centrum.

Werkgroep: Herinrichting Dorpsplein

De werkgroep komt met twee of drie integrale ontwerpen voor de herinrichting van het gehele dorpsplein. De werkgroep, bestaande uit in ieder geval ondernemers, Vrienden van de Witte Kerk, Vereniging Dorpsbehoud en inwoners, wordt gevraagd mee te denken over de mogelijkheden. Het doel van het project is uiteindelijk één ontwerp te laten kiezen door het college en de gemeenteraad en deze uit te laten voeren.

Eerste bijeenkomst : maandag 6 maart 2017
Tijd : 19.30 uur – 22.00 uur
Locatie : Hal Gemeentehuis

Werkgroep: Naar een autovrij Centrum
De werkgroep komt met voorstellen voor het autovrij maken van het centrum en enkele andere zaken die hiermee verband houden. Ook moet de werkgroep afwegen of tijdens de autovrije zone wel of geen brommers en scooters worden toegestaan en wat voor het centrum de beste verkeerscirculatie is. Dat wil zeggen: moet de rijrichting in één of meerdere winkelstraten veranderen ten behoeve van de verkeersveiligheid?

Eerste bijeenkomst : maandag 13 maart 2017
Tijd : 19.30 uur – 22.00 uur
Locatie : Hal Gemeentehuis

Geef u op voor 1 maart 2017

U bent van harte uitgenodigd met ons mee te denken. Indien u belangstelling heeft, kunt zich tot 1 maart 2017 opgeven voor één van de twee bovenstaande werkgroepen door een mail te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over de Centrumvisie vindt u op www.noordwijkerhout.nl/centrumvisie of stel uw vraag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag verwelkomen wij u in één van de werkgroepen.

 

Tekst Gemeente Noordwijkerhout - foto BON.