Datum: 02-10-2023 - 10:45
20
feb
'17

Nederstrandloop 2017 en NSL clubkampioenschappen.

Aan deze wedstrijd, met start en finish bij de Strandplaats Nederzandt aan de Langevelderslag,  over 1 of 2 ronden respectievelijk 7.7 en 15.5 km namen 220 lopers deel. In verband met de windrichting liep het parcours eerst via fietspaden door het duin met tegenwind naar de...

Duindamseslag. Daarentegen had men op het strand, richting Langevelderslag, de wind weer in de rug. De organiserende vereniging av-NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) deed z’n naam alle eer aan met deze loop.

In verband met de hoge waterstand was het strand slecht te belopen. Op sommige stukken zakte men tot de enkels toe weg in het zand. Op de korte afstand ging de overwinning bij de mannen naar Bram Prins, gevolgd door de Aart Stigter, derde werd Jasper Stokman.

Arjan van der Hoorn eiste de eerste plek op bij de lange afstand. Hij werd tot aan de finish op de hielen gezeten door Afred Roelen die tweede werd. Bas Meiland finishte als derde. Verheugend was het dat Anouk Claessens weer aan de start verscheen na enige maanden uit de roulatie te zijn geweest door een scheurtje in de enkelband.

Op de korte afstand 7.7 km werd zij in haar eerste wedstrijd direct eerste. Tweede werd Linda van Vliet en derde Daniëlle Vos. Op de 15.5 km dames ging de overwinning naar Nathalie Klaassen. Hier werd Margriet Vonk tweede en Heleen Plas derde.

Aan deze duin-en strandloop was tevens het clubkampioenschap, korte en lange afstand, van de NSL verbonden. Hiervan is de uitslag als volgt:
Mannen 7.7 km                    Mannen 15 km
1e Bram Prins                    1e Arjan van der Hoorn
2e Barry van Eeden             2e Alfred Roelen
3e Johan Prins                    3e Bas Meiland

Dames 7.7 km                        Dames 15.5 km
1e Anouk Claessens              1e Margriet Vonk
2e Danielle O’Sullivan              2e Heleen Plas
3e Yvonne Makkinje              3e Leny van der Plas

Voor de categorie vrouwen 55+ kent de NSL een aparte bokaal, vernoemd naar Ali Steekers, mede-oprichtster van de vereniging in 1968.
Ali Steekers bokaal
1e Els duivenvoorden
2e Annemieke Töns
3e Willy van Pinxteren

Ook voor de mannen 60 + is er een bokaal. Vorig jaar werd voor de laatste keer deze vernoemd naar Mart van de Burg. Vanaf dit jaar is de bokaal opgedragen aan Piet van Dongen.
Piet van dongen bokaal
1e Koen Zonneveld (vierde jaar op rij winnaar!)
2e Hans van Kampen
3e Wim Plaatzer

Tekst en foto's NSL (voor meer foto's klik hier)