Datum: 25-06-2021 - 14:46
20
feb
'17

Keiebijters niet langer de voornaamste gegadigde voor het oude Pesthuis.

In het Leidsch Dagblad van afgelopen zaterdag stonden twee artikelen met onderwerpen die te maken hebben met het Bavo-terrein. In het eerste bericht stond een interview met de huidige eigenaar van het Bavo-hoofdgebouw. Hierover konden we u al eerder melden dat de...

gesprekken tussen de gemeente en de eigenaar de Oudendal-Groep, om te komen tot een invulling van het hoofdgebouw, op niets zijn uitgelopen.

In het tweede bericht gaf wethouder De Jong aan dat de Carnavalsvereniging De Keiebijters niet langer de voornaamste gegadigde is om het oude Pesthuis als clubgebouw op het Bavo-terrein over te nemen. De gesprekken daarover tussen de kinderboerderij De Dierenhoeve en De Keiebijters zijn ook hierbij helaas op niets uitgelopen.

Volgens wethouder De Jong is er een nieuwe partij/investeerder in beeld voor het pand 'Het Pesthuis' wat op de lijst staat van gemeentelijke monumenten. Hij wil nu nog niet zeggen wie dat is, omdat de gesprekken nog gaande zijn. De wethouder gaf aan dat het wel denkbaar is dat de carnavalsvereniging medegebruiker van het pand wordt.

De combinatie van Keiebijters en Dierenhoeve samen 'Carnaval der Dieren genoemd, die eerder als gebruiker van het Pesthuis in beeld was, is definitief van de baan; aldus wethouder De Jong.

In een reactie zegt de carnavalsvereniging teleurgesteld te zijn dat de uitkomst van de gesprekken uiteindelijk, na jaren van indienen vele verschillende plannen, op dit moment niet het beoogde doel heeft gehaald: het voortbestaan van deze bloeiende vereniging.

In het laatste gesprek van de Keiebijters met wethouder De Jong gaf deze aan zijn uiterste best te gaan doen om de 52-jarige carnavalsvereniging De Keiebijters, nog een toekomst te kunnen geven en daar hebben de Keiebijters dan ook alle vertrouwen in.

Maar eerst gaat men het carnavalsgedruis in wat a.s. donderdagavond van start gaat, hierbij hebben alle gemeenteraadsleden een speciale uitnodiging ontvangen om maandagmiddag 27 februari eens een bezoek te brengen aan de Boerenbruiloft van de Keiebijters.

Men kan dan met eigen ogen aanschouwen hoe een al jaren uitverkochte zaal, met ruim 300 cliënten en begeleiding van o.a. Raamwerk en Rivierduinen, geniet van geweldige carnavalsmiddag.

Het programma bestaat uit het 'in de onecht verbinden' van het Boerenbruidspaar (cliënten van een instelling) en krijgen de bezoekers een keur van artiesten voorgeschoteld op het podium.

 

Ook voor de inwendige mens wordt natuurlijk gezorgd met een hapje en een drankje en als afsluiting een heuse boerenkoolmaaltijd, hiermee zorgen de ruim honderd vrijwilligers voor een fantastische carnavalsmiddag voor deze doelgroep van de carnavalsvereniging De Keiebijters.