Datum: 04-02-2023 - 15:59
18
feb
'17

Noordwijkerhouter de cel in voor het betalen van een ijsje met vals geld.

Een 31-jarige Noordwijkerhouter die op 13 juli 2015 met valse biljetten van € 50,- een ijsje en een bosje bloemen afrekende, moet daarvoor de cel in. De Haagse rechter veroordeelde hem tot een celstraf van drie weken waarvan één week voorwaardelijk. De man..

probeerde op de markt bij een viskraam en notenkraam met vals geld te betalen, maar die marktkoopmannen vertrouwden de briefjes niet en namen het niet aan. Later lukte het de man wel om de briefjes te slijten in een bloemenzaak en voor een ijsje bij een ijssalon. De politie deed actief onderzoek naar het bedrog en wist de identiteit van de man te achterhalen.

De aanklaagster eiste 40 uur werkstraf, maar dat ging de rechter duidelijk niet ver genoeg. Volgens de rechter had de verdachte met opzet kleine aankopen met de valse biljetten van € 50,- afgerekend. Op die manier kreeg hij veel legaal wisselgeld terug.

De rechter vond een celstraf van drie weken, waarvan één week voorwaardelijk, op zijn plaats voor deze uitgekookte handelswijze. De man was zelf niet aanwezig op de zitting.

Bron: Leidsch Dagblad.