Datum: 14-08-2020 - 03:29
19
feb
'17

Duinknijnen zijn er helemaal klaar voor...u ook? (programma)

Na vele weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover, De Zilk verandert komend weekend compleet in één groot Duinknijnenrijk, met een vol programma aan feesten, waarvan u hieronder het programma treft. Vrijdag 24-02 begint de jeugd van het Duinknijnenrijk...

om 13.11u in Trefcentrum de Duinpan met het traditionele Schoolcarnaval, de complete Egelantier zal hierbij aanwezig zijn en het belooft een groot feest te worden speciaal voor prins Sparkle & prinses Shine der Dwergknijnen. Vrijdagavond is er in de Spil de jeugdcarnavalsavond van 19.00u tot 22.11u voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar. Gratis toegang.

Vrijdagavond in de Duinpan het Sixteen+ Ball voor iedereen vanaf 16 jaar. De deuren gaan open om 20.30u en sluiten om 02.00u, deze avond is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot evenement en belooft dan ook weer fantastisch te worden. Voor deze avond zijn nog kaarten beschikbaar € 12,50 via online of € 15,- aan de deur, let wel OP=OP!

Zaterdag 25-02 is er om 13.11u eerst de grote optocht door Kokkerhout, waar de fantastische wagens van prins Sparkle & prinses Shine evenals die van de Duinknijnen voor het eerst het daglicht zullen zien.

Zaterdagavond is er het Ball Masqué, op deze avond komen de mooiste creaties voorbij waar veel carnavalvierders dan ook vele uren werk in hebben gestoken. De avond begint om 20.30u en eindigt om 02.00u in de Duinpan. Voor deze avond zijn nog kaarten beschikbaar € 12,50 via online of € 15,- aan de deur, let wel OP=OP!

Vrijdagavond/zaterdagavond, zondag na de optocht van 15.00u tot 20.30u én tijdens de Kroegentocht van 15.00u tot 17.30u is er speciaal voor de 25+ ers in de Duinpan weer het succesvolle “Bruin café 't Albert Kuipie”, hier zal de bekende feest DJ Willem de zaal op z'n kop gaan zetten. Dit gaan absoluut fantastische feesten worden, dus mis dit niet!!!

Voor de avonden zijn kaarten verplicht, maar hier krijg je heel wat voor terug. Kaarten € 12,50 via online of € 15,- aan de deur, zondag gratis toegang. Zondag 26-02 is natuurlijk dè dag van de (grootste ooit) optocht door het Duinknijnenrijk, die van start zal gaan om 13.11u vanaf de Beukenlaan om vervolgens door de straten van het Duinknijnenrijk te trekken.

Van wagens tot individuelen zal hier laten zien wat voor moois er is gemaakt en hier zal dan ook op verschillende ludieke manieren een hoop lol te zien zijn. Aansluitend prijsuitreiking in de altijd gezellige Duinpan aan de Sportlaan. Na de optocht is er, naast de prijsuitreiking in de Duinpan de mogelijkheid voor alle 25+ ers om door te feesten in “Bruin Café 't Albert Kuipie”.

Zondagavond is er natuurlijk de Deutsche Abend XXL waar in de hele streek over gepraat wordt, want waar kan je nou carnaval vieren aan lange tafels met grote pullen bier? Deze avond zal wederom bewijzen dat Duinknijnen kunnen organiseren als de beste. Wel is deze avond duitse kleding verplicht, dus haal je lederhosen of dirndl jurk of bijzondere creatie maar uit de kast. De avond begint om 21.00u en eindigt om 01.30u in de Duinpan. Voor deze avond zijn nog kaarten á € 10,- via online of € 12,50 aan de deur te koop!

Maandag 27-02 is de 5x11+ middag speciaal voor de Zilkse (oudere) jeugd vanaf 55 jaar. Hier is dan ook iedereen van harte welkom en is de jaarlijkse wedstrijd wie het mooist versierde hoedje heeft altijd weer hilarisch om te zien, dus hoe gekker hoe beter! De middag begint om 13.11u en eindigt om 18.00u in de Duinpan, toegang gratis.

Maandagmiddag is er van 13.11u tot 16.00u in de Spil het Kindercarnaval voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar, de toegang is gratis dus de Dwergknijnen verwachten een volle kantine zodat deze middag compleet in Sparkle en Shine stijl zal zijn en ook op deze middag zijn er leuke prijzen voor de mooiste creaties.

Maandagavond is het in de Duinpan tijd voor Rabbit-Night. Deze avond kan iedereen met zijn ludieke/carnavaleske “KNIJNEN” outfit of creatie mee doen om deze avond te doen slagen. Voor de mooiste creaties zijn er mooie prijzen te winnen. In het thema van de Duinknijnen kan je deze avond ook verkleed komen als konijn en/of iets met duin, jagers óf wellicht als ......

Ga dus met je vrienden/vriendinnen creatief aan de slag. Let wel, niets is verplicht maar hoe meer ‘bij de Knijnen af’ creaties hoe beter... De avond begint om 21.00u en eindigt om 01.30u in de Duinpan. Ga dus NU nog aan de slag ;-) Voor deze avond zijn nog kaarten á € 10,- via online of € 12,50 aan de deur te koop!

Dinsdag 28-02 is er de Kroegentocht, waarbij de Duinknijnen net als vorig jaar hun eigen bus hebben voor de die hard carnavallisten welke om 11.11u vanaf de Zilkerduinweg (oude tennis) richting Noordwijkerhout zal gaan en vanzelfsprekend ook terug zal rijden naar De Zilk en dit geheel kosteloos! Vanaf 15.00u is een ieder welkom in “Bruin Café 't Albert Kuipie”, alwaar men gezellig tot 17.30u kan feesten en borrelen.

Dit is echt de laatste dag van het grote carnaval 2017, want dinsdagavond om 22.11u zal het carnaval worden afgesloten met de knijnverbranding op het pleintje van Ko & Nijntje aan de Regenvlietweg. prins Sparkle & prinses Shine zullen hier het Duinknijn aansteken en hun grote en geweldige weekend op traditionele wijze afsluiten, mis dit niet want dit is altijd mooi, bijzonder en natuurlijk ook wel een beetje emotioneel.

Voor alle feesten van vrijdag t/m maandag is carnavalskleding én legitimatie verplicht. Op www.duinknijnen.nl en Facebook en Twitter vindt u alle overige informatie die u wilt weten over dit weekend. Kortom: de Duinknijnen zijn er klaar voor, u ook........

Tekst en foto's Duinknijnen.