Datum: 06-10-2022 - 16:28
16
feb
'17

5 verdachten aangehouden van inbraak bij Albert Heijn. (foto's) (update)

Bij de politie kwam donderdag 16 februari omstreeks 03.45 uur een melding binnen dat er ingebroken werd in een supermarkt aan de Zeestraat. Twee mannen waren er na de inbraak op een scooter vandoor gegaan. Agenten hielden later die nacht vijf verdachten aan.....

De inbrekers gingen er na de inbraak met een groot soort hoeslaken gevuld met sigaretten vandoor op een scooter in de richting van de Victoriberg. Oplettende getuigen alarmeerde direct de politie die snel ter plaatse was. De ruit van de winkel was ingegooid en de rolluiken van de sigarettenkasten bleken geforceerd.

In de winkel werden meerdere pakjes sigaretten op de grond aangetroffen. In de wijk achter de Victoriberg zagen agenten in burger dat er sigaretten in een voertuig werden geladen. Agenten besloten het voertuig te volgen. De auto leidde naar een woning in de Borodinstraat in Almere.

De politie hield vijf mannen aan op verdenking van de sigarettendiefstal in Noordwijkerhout of betrokkenheid daarbij. Het gaat om vier mannen uit Almere in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Ook werd een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In de woning werden diverse goederen aangetroffen waarvan de herkomst wordt onderzocht. Mogelijk dat de goederen van inbraken afkomstig zijn. Ook de gestolen sigaretten werden teruggevonden. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de in de woning aangetroffen goederen en onderzoeken ook of de vijf voor andere inbraken in onze regio in aanmerking komen.

 

Bericht eerder deze dag 10:00 uur

Bij de supermarkt van Albert Heijn in de Zeestraat is vannacht rond de klok van 03.45 uur, voor de derde keer in drie maanden tijd een inbraak gepleegd. Op 6 december en op 9 januari was het al eerder raak en nu voor de derde keer heeft er dus afgelopen nacht opnieuw een inbraak plaatsgevonden.

De politie was vlak daarvoor nog in de Zeestraat geweest om te surveilleren, maar was helaas alweer weg toen twee geheel vermomde personen twee flinke keien door het raam gooiden waarbij het gehele raam (veiligheidsglas) uit de sponning vloog.

Ook dit keer werd een flinke hoeveelheid sigaretten buitgemaakt. De daders waren er binnen een paar minuten weer vandoor op vermoedelijk een scooter. De schade bij deze inbraak is nog niet bekend en de politie, die helaas niet niemand kon aanhouden, heeft het gebeuren in onderzoek.

Mensen die iets verdachts hebben gezien of op andere wijze kunnen helpen bij het oplossen van de inbraak, wordt gevraagd te bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000 (gratis nummer).

Foto's BON - foto 3 PR.