Datum: 25-06-2021 - 15:56
14
feb
'17

Bavo-hoofdgebouw mogelijk betrokken in verkoop bavo-terrein.

Afgelopen zaterdag konden we u melden dat het grote Bavo-terrein (303.702 m²), eigendom van de twee zorginstellingen GGZ Rivierduinen en Parnassia Groep, afgelopen vrijdag te koop is gezet door ZOGO voor project-ontwikkelaars. In het maandelijkse persgesprek...

van dinsdagmiddag gaf wethouder De Jong aan dat de gesprekken met de huidige eigenaar (de Oudendal-Groep) van het Bavo-hoofdgebouw, op niets zijn uitgelopen om tot een goede invulling te komen van het gebouw.

Volgens de wethouder heeft de eigenaar heel andere en grotere plannen in zijn hoofd, dan dat de gemeente destijds heeft afgesproken met de voormalige eigenaar Rivierduinen bij aanvang van een mogelijke verkoop van het hoofdgebouw. De plannen van de huidige eigenaar Oudendal stroken niet met het bestemmingsplan welke behandeld is in de gemeenteraad.

Nu het gehele Bavo-terrein in de verkoop is gedaan is het volgens de wethouder goed mogelijk dat ook het hoofdgebouw in de verkoop van het terrein wordt betrokken, nu de eigenaar en de gemeente niet tot overeenstemming kunnen komen.

De projectontwikkelaar die het Bavo-terrein in de nabije toekomst in ontwikkeling gaat nemen, ziet wellicht voldoende mogelijkheden bij het in handen krijgen van het gehele terrein inclusief het hoofdgebouw en de grond daar omheen.

Luchtfoto BON.