11
feb
'17

Battle in de sneeuw 'Boerenpaar versus Prinsenpaar'. (foto's en filmpje)

Een mooiere setting was er niet te bedenken: Noordwijkerhout in de sneeuw. En in die sneeuw mochten Boerin Loontje en Boer Wilhelmus, het pas verloofde boerenpaar, het opnemen tijdens een heuse battle, tegen Prins Music en Prinses Passie. Een traditie die ook dit jaar niet mocht...

ontbreken in de verlovingstijd. En gebatlled werd er!

Allereerst was de opdracht om een 3-poot te pionieren. Een makkie voor de Boerin en de Boer die decennia verbonden zijn aan Scoutinggroep Jozef- en Emerentiana. Zodra dit klusje was geklaard, en een dwarslegger was toegevoegd, kwam er een heuse Ton tevoorschijn (met dank aan de Oranjevereniging NWH).

En kon er gestart worden met de echte battle: ouderwets Ton-knuppelen. Een Kermis-activiteit waarin Boerin, Boer en Prins al jaren zeer bedreven zijn. Het was met name voor Prinses Passie haar eerste proeve van bekwaamheid op dit vlak.

Het werd een heuse strijd, waarbij de paren niet voor elkaar onder deden. Het was echter Boerin Loontje die de kat uit de Ton wist te gooien. Als prijs ontving zij, hoe kan het ook anders, een heerlijke rookworst. Deze werd snel soldaat gemaakt door het aanwezige gezelschap en ging er met smaak in.

Evenals de warme Gluhwijn en warme hapjes, die door het Wapen van Noordwijkerhout aan de aanwezigen werd geserveerd. Al met al een heel gezellig samenzijn met vrienden, familie, Kaninefaaten en muzikaal opgeluisterd door de hofkapel de Koetillers. 

Verslag getuigen Boerenpaar. Foto's BON en filmpje BON klik hier.