Datum: 02-10-2023 - 15:50
12
feb
'17

Vier prinsenparen op bezoek bij carnavalsdisco voor doelgroep Keiebijters.

Carnaval is nu dan toch ook echt begonnen voor de doelgroep van de Keiebijters, de cliënten van o.a. Raamwerk. Vrijdag 10 februari was er weer de gezellige maandelijkse discoavond, georganiseerd door vrijwilligers van de Keiebijters in dagcentrum de Waterjuffers van Raamwerk...

Het thema deze vrijdag was uiteraard carnaval! En hoewel de feestelijkheden pas echt losbarsten op donderdag 23 februari, als Prins Tinus in de Feesthal de sleutels overhandigd krijgt, was dit meer dan een gewoon voorproefje.

Tot verrassing van vele aanwezigen maakten de Prinsenparen van de Kaninefaaten, Duinknijnen, Tulpkabouters en Keiebijters onder begeleiding van de jubilerende Keietoeters (44jaar) hun opwachting.

Dit bezoek aan de disco wordt zo langzamerhand een jaarlijkse traditie, niet in het minst omdat alle carnavalsverenigingen en hun gevolg meer dan bereid zijn deze gezellige avond voor mensen met een verstandelijke beperking bij te wonen!

Na een kort woordje van Prins Tinus werd een grote polonaise ingezet met alle Prinsen, Prinsessen, hun adjudanten en de enthousiaste bewoners, al dan niet in rolstoel!

Daarnaast kon er natuurlijk ook gewoon gedanst worden, DJ White Pearl zorgde voor een bonte mix van onvervalste carnavalskrakers. De bezoekers zijn nu weer een stapje dichter bij het echte carnavalsfeest.

De Keiebijters organiseren tijdens carnaval onder andere het regiobal, de boerenbruiloft en de vastenmiddagfeest voor alle deelnemers, cliënten en bewoners van Het Raamwerk en GGZ Duin- en Bollenstreek.

Aan laatstgenoemden zal het niet liggen, ze zijn altijd in voor een feestje! Na de disco was er nog een gezellige samenzijn voor de vier verenigingen in de Raadskamer van de Kaninefaaten bij Café Van Der Geest.

Tekst PR Keiebijters - foto's Marc van de Molen.