Datum: 16-05-2021 - 08:07
10
feb
'17

Hennepkweker Pletterij na bijna 3 jaar voor de rechter.

Op dinsdag 27 mei 2014 werd er door de politie een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Pletterij op Gravendam. Daar trof men op de tweede verdieping een hennepkwekerij aan van rond de 600 plantjes. Afgelopen week moest de eigenaar, een 59-jarige autospuiter uit Sassenheim, zich...

verantwoorden voor de rechtbank. Daar gaf de man aan dat hij na een scheiding diep in de schulden kwam te zitten en maakte hij daarom deze noodsprong. Hij begon met allerhande tweedehands spullen en de bewuste een hennepkwekerij in Noordwijkerhout.

De eigenaar bekende direct dat de plantage van hem was en hij herhaalde dat voor de rechtbank. „Ik had het natuurlijk nooit moeten doen, maar kon niet verder.” Justitie eist tegen hem een werkstraf van honderd uur en een zogeheten ’pluk-ze-boete’ van ruim 22.000 euro. Dat laatste ’ter afroming van de crimineel verkregen winst’.

De officier van justitie kwam met een lagere strafeis dan gebruikelijk in dit soort zaken, omdat de vervolging van de Sassenheimer bijna drie jaar in beslag nam. Maar de opbrengst van twee hennepoogsten, ruim 22.000 euro, moet hij wel volledig terugbetalen, als het aan het OM ligt.

De officier van justitie vond het ongeloofwaardig dat er een oogst mislukt was, zoals de Sassenheimer al eerder als verzachting voor zichzelf had aangeven. De advocaat van de autospuiter voerde aan dat zijn cliënt de ’de eerste kweek echt heeft laten verdorren’. „Het was geen grote, winstgevende criminaliteit”, zei hij. De rechtbank doet op 22 februari uitspraak in deze zaak.

Bron Leidsch Dagblad. (Voor het gehele verslag, klik hier.)

 

Foto's redactie BON mei 2014.