06
feb
'17

Boerin Loontje en Boer Wilhelmus laten er geen gras over groeien en keuren de rookworst goed. (foto's)

Ze laten er geen gras over groeien die twee... Boerin Loontje en Boer Wilhelmus hebben pas gisterenmiddag hun verloving bekend gemaakt, maar zijn nu al samen gespot in Kokkerhout. Zij werden gesignaleerd bij een niet onbelangrijke taak: het proeven van de rookworst die op hun bruiloft...

bij de (jawel) boerenkool, zal worden geserveerd. Dit jaar zal de worst gefabriceerd worden door hofleverancier Slagerij Klein. Boerin Loontje en Boer Wilhelmus, werden bij deze smakelijke taak ondersteund door én hun getuigen boer Niek en boerin Louise én Prins Music en Prinses Passie.

De Boerin werd met haar aanstaande, allerhartelijkst ontvangen door oud-boer en ambachtelijk slager Sjaak Klein. Hij maakt daar de verse worst volgens oud familierecept, die vervolgens gerookt wordt op Noordwijkerhouts eiken!

Het was een gezellige proeverij en natuurlijk werd de worst goedgekeurd. De voorbereidingen van de 1500 worsten kunnen binnenkort van start gaan!

Het Boerenpaar en Prinsenpaar kregen ook nog een eigen stukje vlees van de slagers overhandigd, het boerenpaar 'de Rodenburger' en het Prinsenpaar 'de Vinken Taartjes'.

Als dank werden de slagers Sjaak en Cor door Prins Music en Prinses Passie onderscheiden als dank voor bewezen diensten aan het Kaninefaatenrijk.

Tekst getuigen Boerenpaar. Foto's BON.