Datum: 17-10-2021 - 01:36
06
feb
'17

Romantisch dineren op Valentijnsdag in Noordwijkerhout.

Het is weer bijna 14 februari en dan is het Valentijnsdag! Een dag vol romantiek waarbij geliefden elkaar verrassen en wat is er nou romantischer dan om gezellig samen uit eten te gaan. Met  Valentijnsdag hebben verschillende restaurants in Noordwijkerhout een liefdevol menu voor u...

op de kaart gezet, om er samen in een romantische omgeving van te genieten. Dus wees op tijd en neem jouw geliefde(s) met Valentijnsdag mee naar één van onderstaande restaurants in Noordwijkerhout!

Oorsprong Valentijnsdag:

De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld.

Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. De kans is echter groot dat dit verhaal er pas later is bij verzonnen, want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum.

 


Klik op de promotie/Valentijn-menukaart voor meer informatie.

Landgoed Tespelduyn Le Z (voorheen Rest. Zegers)
Hudson Bar & Kitchen Como & Co
All American Bowling
Het Wapen van Noordwijkerhout
To Meat (in de Witte Kerk) Restaurant-Café De Ruigenhoek
Trefcentrum De Duinpan in De Zilk