Datum: 30-06-2022 - 07:16
04
feb
'17

'Dutch Design and more' tweede Flower Event in Noordwijkerhout.

Na het overweldigende succes van het eerste Flower Event zal de Witte Kerk in Noordwijkerhout dit jaar wederom worden omgetoverd tot een waar bloemenparadijs. Van woensdag 19 april t/m zaterdag 22 april zal, in de aanloop van het Bloemencorso 2017, de expositie plaatsvinden van...

(bol)bloemen van kwekers uit Noordwijkerhout en De Zilk, aangesloten bij KAVB en LTO. Nieuw dit jaar in de expositie is de internationale samenwerking met China.

Het Flower Event sluit aan op het thema van het Bloemencorso: Dutch Design and more. 2017 is het jaar van 100 jaar vernieuwing in design voor Nederland. Waar we ook in die honderd jaar met de bloem de natuur tot kunst hebben verheven. Met internationale faam in verscheidenheid en toepassingen. Want Nederlandse bloemen komen overal.

En overal maken bloemen blij, brengen geluk, spreken dezelfde taal, dus verbinden. De expositie ‘Dutch Design and more’ verbindt de bloemenwerelden van Nederland met China, een land waar prachtige kunst wordt gemaakt van bloemen: de Flower Age kunst. Typisch Hollands meets typisch Chinees. En dat in de mooiste geuren en kleuren.

Grote drijfveer van dit evenement is bolbloempromotor Aad van Ruiten. Het VVV Noordwijkerhout organiseert, i.s.m. de Stichting Vrienden van de Witte kerk het Flower Event. De Noordwijkerhoutse arrangeurs Tineke Geerlings van Typisch Tien Bloemwerken en Sandra Balk van Creatizz zullen de kerk weer transformeren tot een inspirerende bloementuin.

Burgemeester Goedhart zal de expositie openen op woensdag 19 april om 11.00 uur. U bent van harte welkom op het Flower Event op woensdag 19 april uur van 11.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag 20 april tot en met zaterdag 22 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zondag 23 april start de bloempotjesverkoop in de Witte Kerk om 12.00 uur. De toegang is gratis.

Tekst VVV Noordwijkerhout. Foto BON.