05
feb
'17

Jan Boerenfluitjes maakt nieuw Boerenpaar bekend 'Boerin Loontje en Boer Wilhelmus'. (foto's)

Zondagmiddag heeft tijdens het Boerenmatinee in Café van der Geest, het 42ste Boerenpaar van de Kaninefaaten hun verloving aangekondigd. Na enkele succesvolle edities van het Boerenmatinee vond dit grote feest afgelopen zondag opnieuw plaats in Café van der Geest...

En wederom was er een spectaculaire manier om het nieuwe Boerenpaar bekend te maken. Heel het dorp heeft het er dagen over gehad. Het traditionele stuntje was groots opgezet dit jaar, vooraf is aangekondigd dat door schaarste van Boerenkool mogelijk de Boerenbruiloft geen doorgang zou kunnen vinden.

Wel werd Noordwijkerhout gevraagd mee te denken over een nieuw gerecht dat geserveerd zou gaan worden tijdens de Boerenbruiloft. Als dit gevonden zou worden, zou de bruiloft wellicht toch door kunnen gaan. Vele inzendingen zijn de revue gepasseerd en vervolgens is in 3 uitzendingen van Heel Kokkerhout Kookt Boergondisch een viertal alternatieven gepresenteerd.

Tijdens het matinee werden deze filmpjes ter introductie nogmaals getoond en vervolgens zou door presentator Jan Boerenfluitjes samen met jurylid Martijn Pompe de glorieuze winnaar bekend worden gemaakt. Maar tot ieders verbazing kwam niet de winnende kok uit de envelop maar een brief van Prins Music.

In niet mis te verstane taal werd besloten dat gezien de afgelopen vorstperiode de maaltijd gewoon uit Boerenkool zal bestaan. Maar wie kwam er dan van achter het fel belichte scherm op het podium tevoorschijn?

Dit was natuurlijk het nieuwe boerenpaar dat zijn opwachting maakte in een kolkend van der Geest. En afgelopen zondag werd zo dus bekend wie uiteindelijk het nieuwe Boerenpaar der Kaninefaaten zal vormen.

Live op het podium werd eerst de nieuwe Boerin bekend gemaakt. Het was Ilona Brama-Heemskerk. En niet lang erna stelde zij haar Boer voor. Het bleek niemand minder dan Wally Rodenburg. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boerin: Loontje van Gerrit Vlak tot Kokkerhoutse Brama uit de Boender tot in het Dorp
Alias: Ilona Brama-Heemskerk

Boer: Wilhelmus van Wim & Ida van Smederij & Boerderij tot Victori op de Berg
Alias: Wally Rodenburg

Getuige Boerin: Niek van Jos Dissel de Melkboer
Alias: Marco Disseldorp

Getuige Boer: Louise van Piet Gijs tot Witte Raaf
Alias: Lois Geerlings

Boerin Loontje is natuurlijk een echte bekende Kokkerhoutse boerin. Zij is o.a. jarenlang actief geweest binnen de St. Jozef / Emerantiana scoutinggroep, zowel als leidster als in het bestuur. En ook is zij bijv. actief voor Çlub van de Kerk. Naast actief is Boerin Loontje ook op menig carnavalsfeestje te vinden en bekend bij menig Kokkerhouter.

Haar Boer is ook al zo actief bij ook dezelfde scouting groep in het bestuur en als vice voorzitter van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Maar naast actief is hij ook op diverse andere manieren bekend in Kokkerhout, o.a. als deelnemer aan de carnavals optocht.

Hij was zeer verrast dat het nu toch zo ver is gekomen dat een goede vriendschap nu ook leidde om samen het boerenpaar te worden met Boerin Loontje. Hij wist dan ook niet hoe snel hij ja moest zeggen op het verzoek van zijn Boerin. Ongetwijfeld zal ook dit 42ste boerenpaar hun boerenstulpje, wel weer vinden in het knotsgekke Boeren Kokkerhout!

Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boer Niek en Boerin Louise. Getuige Niek is een echte carnavaller en als Pivo al jaren iemand die tot in de late uurtjes in het dorp te vinden is tijdens dit grote feest. Als goede vriend van Boerin Loontje is hij zeer vereerd om getuige te zijn tijdens deze mooie boerenbruiloft.

Getuige Louise kent dit hele stel ook al van diezelfde scouting groep en is ook al zo actief, bijv. als voorzitter MR van de Prinsenhofschool. Maar als lid van carnavalsgroep ‘Van wie ben jij d’r 1’, is ze ook zeker te porren voor een gezellig feestje.

Als goede vriendin van Boer Wilhelmus is Louise een perfecte getuige om dit paar te helpen tijdens de komende weken richting de Boerenbruiloft.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins Music, zijn Prinses Passie en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 27 februari 2017. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins Music, onder toeziend oog van zijn Prinses Passie, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking.

Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren. Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar via de voorverkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Blijf dus BONWH en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaarnieuws!

Tekst Boerenkoolcommissie en foto's BON.