Datum: 21-03-2023 - 12:02
03
feb
'17

50-jarig huwelijksfeest van Peter en Riek van der Lans - Gielen.

Vrijdagmorgen 3 februari bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 50-jarige bruidspaar Peter en Riek van der Lans - Gielen. Het gouden bruidspaar trouwde op 14 november 1966 voor de wet en op 3 februari 1967 werd het huwelijk in de St. Victorkerk ingezegend. Het echtpaar...

had vlak daarvoor een huis gekocht in de Guldemondwijk en woont daar nu alweer 50 jaar naar volle tevredenheid.

Bruidegom Peter is 79 jaar en bruid Riek is 78 jaar jong, het echtpaar is in het gelukkige bezit van drie zonen en evenzoveel schoondochters, zes kleinkinderen en dat zijn ook weer allemaal jongens. Al die jongens zit er wel een beetje in bij de familie Van der Lans, bij Peter thuis waren ze met acht jongens en maar twee meisjes.

Peter is weliswaar geboren over het spoor op de 's-Gravendamseweg vlakbij het Soldaatje in Voorhout, maar voelt zich toch een echte Noordwijkerhouter. Vroeger behoorde die buurt ook bij de St.Victorparochie en daarom was men toen al heel erg georiënteerd op Noordwijkerhout.

In 1951 verhuisde de familie Van der Lans van Voorhout naar de Kerkstraat waar men een huis had laten bouwen naast dokter De Groof. Op de Vlashoven had pa Van der Lans een bloembollenbedrijf en daar vonden de zonen in het begin allemaal hun werk.

In 1979 was Peter klaar met het bloembollenvak en ging net als twee andere broers werken op Sancta Maria, hij kwam daar terecht in de huishoudelijke dienst en heeft daar tot aan zijn pensioen (60 jaar) 18 jaar met veel plezier gewerkt.

Riek is geboren in Baarlo (Limburg) en leerde Peter kennen op de bruiloft van haar broer Mart Gielen (de boswachter), Mart trouwde met de zus van Peter. Mart moest als boswachter vanuit Limburg drie maanden, vanwege een ernstige ziekte onder de dennenbomen, gaan werken in de Noordwijkse duinen.

In Noordwijkerhout leerde hij tijdens de kermis de zus van Peter leren kennen en zo kwam het dus dat Peter op de bruiloft Riek leerde kennen. Riek zei na enige aarzeling ja en verhuisde naar het verre Noordwijkerhout, maar ze is daar heel goed opgevangen door de vriendelijke Noordwijkerhoutse bevolking en woont al 50 jaar met heel veel plezier in ons dorp.

Het vrijwilligerswerk zit bij Peter en Riek in de genen en hebben daarmee heel veel voor onze gemeenschap betekend. Ze hebben beide daarvoor een koninklijke onderscheiding ontvangen. Riek ontving in april 2011 als eerste een lintje en Peter kreeg zijn onderscheiding in april 2016. Via de link kunt u lezen wat het echtpaar allemaal in hun vrijwilligersleven hebben gedaan en dat is nogal wat.

Maar vandaag de dag zijn de dagen van het echtpaar nog steeds goed gevuld. Peter is vrijwilliger bij Munnekweij, mag graag puzzelen, heeft een volkstuintje aan de VD Weijdenlaan en is druk bezig met de bijbel. Riek mag zich graag bezighouden met legpuzzels, lezen, bridgen en felicitatiekaarten maken.

Het echtpaar viert binnenkort hun 50-jarige bruiloftsfeest met familie en vrienden, de redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gezonde en gelukkige jaren samen.

Foto's redactie BON.