Datum: 11-05-2021 - 07:11
01
feb
'17

Grote hennepkwekerij opgerold op Gravendam. (foto's) (update politiebericht)

De politie heeft op dinsdag 31 januari na diverse tips meerdere panden in Noordwijkerhout, Leiden en Katwijk doorzocht. Hierbij werden in totaal drie hennepkwekerijen aangetroffen en zijn er twee personen aangehouden. Dinsdagmorgen heeft de politie bij een inval op industrieterrein Gravendam...

een grote hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de Gieterij. Op de 1e verdieping van het pand bevond zich een verborgen wand met twee deuren, deze gaven toegang tot 2 grote ruimtes waar hennepplanten werden gekweekt. In beide ruimtes stonden in totaal maar liefst een 600 planten, die nog niet zover waren dat ze daadwerkelijk ook al geoogst konden worden.

Leiden:
In Leiden werd in een woning aan de Kneppelhoutstraat een in werking zijnde hennepkwekerij met 190 planten aangetroffen. Twee personen die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Leiden en een 22-jarige man uit Leiden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Katwijk:
Ook in Katwijk namen agenten een kijkje in een woning in de Talmastraat. Daar werd in een flatwoning een kweektent met 117 hennepplanten aangetroffen. Na onderzoek in de woning bleek er sprake van diefstal van stroom en was de watermeter verwijderd. Tevens werd een brandgevaarlijke situatie geconstateerd.

Alle apparatuur en planten zijn vernietigt door een gespecialiseerd bedrijf, die daar flink wat tijd voor nodig had. Het is niet bekend of er arrestaties zijn verricht.

Hennepkwekerijen
Tips? Bel de politie! De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Tekst politie. Foto's 112bollenstreek.