Datum: 17-01-2022 - 10:31
30
jan
'17

Loslopend kalf op de Schulpweg door 3 vrouwen en BON weer veilig in de wei gezet.

Achteraf vernam de redactie van BON dat een loslopend kalf al iets langer dan vandaag, in de omgeving van de Schulpweg, alle vrijheid had om te gaan en te staan waar het wilde. Tegenover Bungalow- en caravanpark 'De Wijde Blick' loopt de Ton Augustinus Laan het land in, achterin...

is een met schrikdraad afgesloten weiland. Daar staan een aantal koeien met hun kalveren, toch heeft er eentje blijkbaar weten te ontsnappen en genoot in de omgeving van alle vrijheid.

Maandag rond de klok van 12.00 uur constateerde de Noordwijkerhoutse Marja, dat het beest via de Schulpweg de wijde wereld in wilde gaan. Een kalf loslopend op de Schulpweg is natuurlijk veel te gevaarlijk voor verkeer en het beest zelf en daarom besloot Marja met twee toevallig passerende amazones het beest terug te jagen naar het niet afgesloten weiland bij de Ton Augustinus Laan.

Maar ja wat nu...het beest moest eigenlijk het afgesloten weiland in, maar dat lukte op dat moment niet en daarmee kon het beest wellicht later toch weer de Schulpweg oplopen. Marja kwam op het idee om de redactie van BON in te schakelen om zo, door middel van een oproep op BON, te proberen de eigenaar van de koeien en kalveren te achterhalen. 

De redactie toog naar de Schulpweg om de situatie zelf ter plaatse te bekijken en eventueel de bekende instanties daarna te waarschuwen. BON bekeek het hek toch nog even nauwkeurig en zag een mogelijkheid om het op slot zijnde hek open te krijgen.

Daarna liet het kalf zich door BON het afgesloten weiland in jagen en werd daarbij luid loeiend verwelkomd door de andere koeien. U ziet als journalist beleef je van alles en met dank aan de drie dames is alles weer veilig aan de Schulpweg.

Er zijn geen foto's van het gebeuren op de Schulpweg, de dames hadden geen mobiel voorhanden. Het kalf raakte enigszins in paniek door het opjagen van BON (ik was alleen), dus alleen een foto van het kalf veilig achter hek.

Foto's Marja en BON.