Datum: 17-10-2021 - 20:51
30
jan
'17

Politiek bezoekt De Trampoline ‘Een mooie plek om een tijdje te wonen’.

Een half jaar is De Trampoline nu in gebruik. Afgelopen vrijdag bracht een delegatie van de Noordwijkerhoutse politiek waaronder burgemeester Goedhart en wethouder Bilars, een bezoek aan de tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout. Sinds...

1 juli 2016 wordt de Trampoline bijna steeds volledig bewoond wordt door maximaal 144 personen in 72 woonunits. Deze huisvesting is in korte tijd tot stand gekomen, in nauwe samenwerking tussen initiatiefnemer Flexible Human Services, verantwoordelijken voor de bouw onder leiding van Flexwonen.nu en de gemeente Noordwijkerhout.

Vooraf was er vooral door omwonenden de zorg uitgesproken over het huisvesten van een grote groep arbeidsmigranten op deze locatie met het oog op mogelijke overlast. Persoonlijke en tijdige communicatie heeft ervoor gezorgd dat deze zorg bij ingebruikname van De Trampoline grotendeels was weggenomen en plaats had gemaakt voor vertrouwen.

De gemeenteraadsleden beamen dat na een half jaar blijkt dat iedereen zonder problemen op een prettige manier kan samenleven. Ook de bewoners van De Trampoline zijn zeer tevreden. Het is voor hen goed wonen op een rustige, landelijke locatie, in de volledig ingerichte units voor twee personen met eigen keukenblok en badkamer. En buiten op het terrein is voldoende ruimte voor ontspanning met een sportveldje en gezamenlijk terras.

“De Trampoline is voor ons een voorbeeld voor de toekomst, zowel in de totstandkoming als in de praktijk. Zoveel mogelijk willen we maximaal twee personen per unit huisvesten, omdat we hiermee kunnen zorgen voor optimale privacy. Privacy, die ieder mens nodig heeft om goed te kunnen functioneren en zich lekker in zijn vel te voelen”, legt Nico Geerlings, directeur Flexwonen.nu, uit.

“En waar tevens voldoende ruimte wordt geboden voor gezamenlijke ontspanning en gezelligheid, die met goede afspraken en goed beheer 24/7 in goede harmonie kan verlopen.’

Foto's BON.