Datum: 01-07-2022 - 01:45
28
jan
'17

Mark Huizinga geeft judoclinic bij jubilerende Judovereniging Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)

Zaterdag 28 januari vierde Judovereniging Noordwijkerhout het 50-jarig bestaan van de vereniging met een judogala in de Regenbooggymzaal aan de Ambachtsweg. Als hoogtepunt zijn er twee judoclinics gegeven door Mark Huizinga. Mark Huizinga is Olympisch kampioen van Sydney 2000 en...

heeft vele andere topprestaties op zijn naam staan waaronder 18 medailles op EK, WK en OS. Jong en oud van de judovereniging en de vele bezoekers genoten dan ook van zijn judoclincs op de Noordwijkerhoutse judomat. Ook de oud-judoka’s waren uitgenodigd voor de clinic en deden dan ook enthousiast mee.

Naast de clinics waren er de finalewedstrijden van het jubileumtoernooi en werden er kata’s (demonstraties, de zogenaamde 'Verplichte figuren' bij het judo) gegeven. Vele oud-leden en oud-trainers waren op deze middag aanwezig.

Ook een kampioene binnen de vereniging bracht een bezoek aan deze jubileumactiviteit. Yvonne Turenhout werd in 1978 en 1980 Zuid-Hollands kampioen, derde van Nederland in 1980 en in 1983 werd ze Nederlands kampioen. (klik hier voor de foto)

Klik hier voor het filmpje met de clinic van Mark Huizinga. Later volgt nog een uitgebreid verslag met de prijsuitreiking van de finalewedstrijden door voorzitter Leo van der Zon en burgemeester Goedhart.

Foto's BON. (vanavond of morgen nog meer foto's te bekijken bij Marc vd Molen)