Datum: 28-11-2022 - 15:35
25
jan
'17

Praten over samenwerking leeft niet bij inwoners Noordwijkerhout en Noordwijk.

In januari 2017 waren er een aantal dialoogsessies gepland voor de inwoners van Noordwijkerhout en Noordwijk, om mee te denken en mee te verkennen over een eventuele vergaande samenwerking met elkaar. Maar door gebrek aan belangstelling in Noordwijkerhout kwam de eerste...

dialoogsessie van 18 januari, over de eigen kracht van de gemeente Noordwijkerhout, al te vervallen. Afgelopen maandag en dinsdag volgden de twee laatste bijeenkomsten voor ondernemers en inwoners van beide dorpen.


Op maandagavond 23 januari waren er rond 30 ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties aanwezig, die met elkaar in gesprek gingen over zowel de eigen kracht van de gemeente als de kansen en bedreigingen van een intensievere samenwerking.

Op dinsdag 24 januari was er een gezamenlijke avond voor zowel inwoners van Noordwijkerhout en Noordwijk, maar ook deze bijeenkomst kon ook op weinig belangstelling rekenen. Uit Noordwijkerhout waren 12 inwoners op de avond afgekomen en uit Noordwijk waren dat met een opkomst van 7 er nog minder.

Er waren dan ook meer mensen uit de politiek aanwezig dan inwoners, de politici mochten voor de verandering eens een keer hun mond dichthouden op deze avond en luisteren naar de inwoners. Het onderwerp van deze dialoogsessie was eigen kracht en samenwerking.

Door de inwoners werd gesproken over plus- en minpunten van beide dorpen en de gemeente en hoe men tegenover meer samenwerking tussen beide dorpen staat.

Bij de uitkomsten van beide avonden kun je vaststellen dat er weinig negatieve geluiden meer over zijn over een eventuele vergaande samenwerking, maar ja de vraag is natuurlijk of deze uitkomst met zo weinig deelnemers wel representatief is voor alle inwoners van beide dorpen.

Bij de laatste twee foto's kunt u de opmerkingen van de uitkomsten van deze bijeenkomst teruglezen. In de loop van maart wordt het rapport met alle verzamelde gegevens door de onderzoekers, die ook deze avond organiseerden, gepresenteerd.

Foto's BON (inwoners bijeenkomst).