Datum: 06-06-2023 - 08:38
25
jan
'17

Trailrun NSL onder frisse omstandigheden.

Voor het 2e jaar op rij organiseerde de NSL een trailrun. Een snel aan populariteit winnende tak van de atletiek. De routes lopen dwars door de natuur waarbij men goed op de door de organisatie aangebrachte markeringen moet letten om het juiste pad te kiezen. Posters...

c.q verkeersregelaars ontbreken. Hierdoor kan het zijn dat men weleens verkeerd loopt. Er zit dan niets anders op dan terug te lopen om weer het juiste pad te kiezen. Ons mooie Hollandse duinengebied leent zich uitstekend voor een dergelijke discipline. De organisatie had dan ook een mooi en uitdagend parcours uitgezet waar zich 160 deelnemers aan waagden.

Men kon kiezen voor een korte 8 km en een lange afstand 14 km. In tegenstelling tot de korte afstand voerde de lange afstand ook over een gedeelte van het strand. De strand op -en afgang kreeg men er dus als toegift bij. Winnaar bij de mannen korte afstand werd Bram Prins, gevolgd door Erik Bakker en Bas Meiland.

Bij de dames kort ging de overwinning naar Nancy Sieling met op de 2e plaats Danielle O’Sullivan en 3e Inge van der Luyt. Bij de mannen lang ging Arjan van der Hoorn met de overwinning strijken. 2e en 3e werden hier respectievelijk Stefan van der Pols en Jordi Caspers.

Tessa Kortekaas uit Voorhout ging bij de dames lang als 1e over de streep. Margriet Vonk werd hier 2e en 3e Jannet Vermeulen. Vooraf aan de wedstrijd zochten de leden van de sportief wandelgroepen van de NSL hun route over een deel van het parcours.

De reacties van de lopers en loopsters waren na afloop heel positief.  Een mooi parcours, uitstekende loopomstandigheden, windstil met een zonnetje, hebben zeker bijgedragen tot een geslaagd evenement.

Tekst en foto NSL. (
Klik hier voor meer foto's op Facebook)