Datum: 20-02-2020 - 08:31
17
jan
'17

Kinderen Victorschool plaatsen bordjes als protest tegen de hondenpoepoverlast. (foto's)

Dinsdagmiddag hebben kinderen van groep 5/6 van de St. Victorschool, onder leiding van gymjuf Marjan, de door hun zelfgemaakte protestbordjes tegen de hondenpoepoverlast geplaatst. Ze willen met deze actie hondenbezitters er op attent maken dat de kinderen en de leerkrachten...

de laatste tijd, rondom de school en op weg naar de gymzaal (Pilarenlaan/van der Weidelaan/Ambachtsweg), veel overlast ervaren van hondenpoep op straat.

Op weg van de Victorschool naar de gymzaal bij de Regenboogschool, wordt er dan ook regelmatig door de kinderen in de hondenpoep getrapt en dat is natuurlijk geen pretje.

Ze roepen met plaatsen van de bordjes dan ook de hondeneigenaren op, om de hondenpoep gelijk op te ruimen en de hondenpoepzakjes te deponeren in de daarvoor betreffende depodogs of het mee naar huis te nemen. Namens de kinderen alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Er is door de school ook contact gezocht met de gemeente over het probleem en zij gaan waarschijnlijk een extra depodog plaatsen aan het begin van de Ambachtsweg.

Maar op meerdere plaatsen in ons dorp wordt er overlast ervaren van de niet opgeruimde hondenpoep, ook omwonenden van de Vinkenstraat/Kietvitshorn hebben hun ongenoegen daarover geuit bij de gemeente. Er ligt volgens omwonenden op veel plaatsen hondenpoep en zelfs vlakbij de depotdog tref je het gewoon nog op de grond aan.

Ze roepen hondenbezitters dan ook op om de hondenpoep niet achter te laten en zelf op te ruimen, daarnaast hebben ze in een brief aan de gemeente gevraagd of de BOA's regelmatig en consequent handhavend kunnen optreden om zo de overlast tegen te gaan.

Foto's BON (kinderen Victorschool)