Datum: 03-06-2020 - 04:53
17
jan
'17

Prins Music maakt zich zorgen over de Boerenbruiloft. (3)

Nu het doorgaan van de Boerenbruiloft onder druk staat, maakt Prins Music zich natuurlijk ook grote zorgen. Het zal toch niet gebeuren dat in zijn prinsenjaar de Boerenbruiloft niet door kan gaan nu de boerenkool-oogst zo tegenvalt? De Boerenkoolcommissie heeft Noordwijkerhout om hulp...

gevraagd om alternatieve recepten in te sturen via Facebook en hier wordt zeker gehoor aan gegeven. Er zijn al vele alternatieve recepten door jullie ingestuurd.

De Prins is bij iemand van jullie alvast gaan voorproeven om er zeker van te zijn dat er goed gegeten kan worden tijdens de boerenbruiloft. Aan de foto’s te zien, is het recept voor hamlappen met appelstroopjus zeker een kanshebber. Zie onderaan het bericht alvast het recept.

De keuze is nog niet gemaakt dus blijf je recepten insturen via de Facebook pagina van de Kaninefaaten en delen. En blijf het nieuws volgen, zodra er meer bekend is, lees je het hier natuurlijk als eerst.

Recept Hamlappen met appelstroopjus

Ingrediënten:
* 400 g hamlappen, in grove stukken
* 700 g krieltjes in de schil, gehalveerd
* 50 ml rode port
* 1 eetlepel appelstroop
* 2 lente-uien, in ringetjes
* 1 theelepel speculaaskruiden
* Vloeibare bakboter
* Roomboter
* Peper en (zee)zout            

Bereiding:

1. Meng het vlees met de speculaaskruiden en bestrooi het met zout en peper. Bak het in drie eetlepels bakboter gaar en rondom bruin (circa 10 minuten).
2. Haal het vlees uit de pan, roer de aanbaksels los met de port en schenk er 200 ml water bij. Laat het even doorkoken, voeg dan de appelstroop toe en laat de saus nog iets inkoken tot de gewenste dikte. Leg het vlees terug en houd het warm in de saus.
3. Kook de krieltjes in ongeveer 8 minuten gaar. Giet ze af, en laat ze op het vuur nog even droogstomen.
4. Smelt 20 gram roomboter in een koekenpan en laat de krieltjes er op laag vuur kort in smoren. Breng ze op smaak met (zee)zout.
5. Schep de krieltjes en hamlappen op de borden, schenk er wat saus overheen en garneer het geheel met de lente-ui.

 


Tekst, foto's en filmpje (Schaarste boerenkool).
Boerenkoolcommissie CV De Kaninefaaten.