Datum: 15-08-2020 - 12:42
15
jan
'17

Drie onderscheidingen uitgereikt door het Prinsenpaar der Keiebijters. (foto's)

Ondanks dat het nog geen carnaval is, was er toch voor menige carnavallist dit weekend genoeg te beleven. Zaterdagavond was er het Liedfestival in de Schelft en op zondag het zeer druk bezochte dansmariekefestival (later meer nieuws daarover). Ook voor het Prinsenpaar der Keiebijters...

,Prins Tinus en Prinses Riekie, genoeg redenen om zich in het openbaar te laten zien. Het Prinsenpaar maakten gelijk van de gelegenheid gebruik om een tweetal bezoekjes af te leggen en daarbij drie personen te onderscheiden die voor het Prinsenpaar belangrijk zijn.

Als eerste toog men naar Restaurant Zonneweelde, waar Prinses Riekie in het dagelijks leven werkt, om de eigenaren en bazen Olav en Jan van Schie van de Prinses te onderscheiden die daarmee zeer verguld waren.

Na een smaakvol en gezellig diner, aangeboden door Restaurant Zonneweelde, met beide ouders van het Prinsenpaar en de adjudanten, vertrok het gezelschap naar De Schelft voor het Liedfestival. Daar waren ze getuige van het optreden van het Keiebijters Trio 1+1+2, die trouwens een keurige tweede plaats opeisten met hun lied.

Op zondag was het Prinsenpaar weer fris en fruitig aanwezig op het dansmariekefesival, waar de mini en maxi dansgarde van de Keiebijters zich van hun beste kant lieten zien. Tussendoor werd er op deze middag nog een bijzonder bezoek afgelegd in Woonzorgcentrum Munnekeweij.

In Munnekeweij woont de 94-jarige oma Catharina Bijlemeer (oud-prinses van Munnekeweij) van Prins Tinus en ook zij kreeg uit handen van het Prinsenpaar een onderscheiding en de daarbij behorende oorkonde. Onder muzikale klanken van de Keietoeters werd er natuurlijk het Noordwijkerhouts volkslied gezongen en een polonaise ingezet.

Foto's restaurant BON. Foto's Munnekeweij familie Bijlemeer.