Datum: 20-02-2020 - 09:34
15
jan
'17

VVSB pakt een punt bij Kozakken Boys. (samenvatting)

Waar eerder in het seizoen VVSB nog hard onderuit ging tegen Kozakken Boys, kon het in de return een punt mee naar huis nemen. VVSB stond al snel in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Maikey Parami. Toch stonden de bezoekers in de rust achter door  twee...

afstandschoten van Ahmed Mendes Moreira en Jeffrey van Nuland. In de tweede helft zorgde Tomas Tavilla voor een eindstand van 2-2.

Met Tomas Tavilla in de punt van de aanval startte VVSB voortvarend. Al na 7 minuten kon de ploeg van Wilfred van Leeuwen gaan juichen. Frans van Niel veroverde de bal op het middenveld, speelde Tavilla in die direct de bal doorgaf op de diepgelopen Maikey Parami. De aanvaller van VVSB rondde heel beheerst de bal in de korte hoek af.

Na dit doelpunt was het voor VVSB met name tegenhouden. Met windje mee werd Kozakken Boys gevaarlijker en gevaarlijker. Doelman Valk keepte een uitstekende wedstrijd en behoedde zijn ploeg meermaals voor een tegendoelpunt. Ook aan de andere kant kon Jesper Hogedoorn zich bewijzen. Hij plukte een lepe bal van Van Niel uit de kruising.

Toch moest Valk nog tweemaal vissen in de eerste helft. Het eerste doelpunt van de thuisploeg was weliswaar van enorme schoonheid, maar het afstandschot van Ahmed Mendes Moreira werd ook erg gedragen door de wind. Enkele minuten later stond de ploeg van Danny Buijs eindelijk op voorsprong.

De corner van Gwaeron Stout werd kort genomen op de geheel vrijstaande Jeffrey van Nuland. De middenvelder van Kozakken Boys lepelde de bal het strafschopgebied in, waarna de bal in de verre hoek achter Valk belandde.

In de tweede helft nam Kozakken Boys wat gas terug en kon VVSB meer aan voetballen toekomen. Enorme kansen waren er nauwelijks, maar toch kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Nadat Berry Powel tot tweemaal toe het net niet wist te vinden, wist VVSB dat wel.

Parami rommelde zich langs de verdedigende linie van de thuisploeg, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Hogedoorn. De rebound kwam voor de voeten van Tavilla die de bal in het lege doel kon schuiven.

Na de gelijkmaker gingen beide ploegen gereserveerd op jacht naar de overwinning. Echte kansen waren er hierdoor niet meer te bewonderen. Een gelijkspel die zoet zal smaken voor de Noordwijkerhouters, na de eerdere, forse nederlaag dit seizoen.

Kozakken Boys – VVSB 2-2: 7. Parami 0-1, 32. Mendes Moreira 1-1, 38. Van Nuland 2-1, 68. Tavilla 2-2.
VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic (70. Ruigrok), Van Niel, De Rijk, Parami, Tavilla (70. Pauw), Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting (7.26).

Tekst: Stefan van den Burg.