Datum: 07-04-2020 - 14:46
12
jan
'17

JUB Holland uit Noordwijkerhout wint prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs 2017.

De Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 is gewonnen door een bedrijf dat actief is in de bloembollensector, Jac. Uittenbogaard  & Zonen (JUB Holland)uit Noordwijkerhout. Het familiebedrijf aan de Robijnslaan kreeg de prijs omdat het volgens de jury vooroploopt wat betreft certificeringen...

en keurmerken en als één van de weinige bedrijven actief is in de hele bollenketen. De prestigieuze prijs, de winnaar is volgens de organisatoren de ‘ambassadeur van de tuinbouwsector’, is woensdag uitgereikt op een nieuwjaarsbijeenkomst voor vijfhonderd ondernemers in de Keukenhof in Lisse. Er waren drie genomineerde tuinbouwbedrijven dit jaar.

JUB Holland is actief in veredelen, kweken, broeien, handel, export en planten van bollen, een voor de bloembollensector bijzondere combinatie. Volgens de jury vervult het bedrijf een voortrekkersrol en valt het op met innovatieve producten en verwerkingsmethoden.

Zo heeft het zelf een machine ontwikkeld voor het planten van bollen in bijvoorbeeld plantsoenen en gazons. Ook looft de jury JUB Holland omdat ’het duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan en betrokken is in veel initiatieven op het gebied van het verduurzamen van de bloembollenteelt’.

Het bollenbedrijf, dat vooral tulpen en narcissen kweekt en over in totaal 31 hectare grond beschikt, wordt geleid door Jaap-Jan Uittenbogaard, zijn broer Robbert en achterneef Frank.

Het trio vormt de vierde generatie van het bedrijf. Jaap-Jan: ‘Wij hebben een familiestatuut gemaakt waarin de belangrijkste afspraken en scenario’s ten behoeve van de continuïteit zijn vastgelegd.’

De andere twee genomineerde bedrijven waren Bunnik Plants in Bleiswijk en Green Specialties Holland in Lierop.

Bron website FD.nl. Foto's twitter Tuinbouw Ondernemersprijs.