Datum: 26-03-2023 - 15:27
11
jan
'17

PvdA verbaasd over plotseling afscheid beweegcoaches Noordwijkerhout.

In de commissievergadering van SAM op dinsdagavond gaf PvdAer Janson aan, hogelijk verbaasd te zijn over het plotselinge en voortijdige afscheid van de beweegcoaches. Hij moest het nieuws vernemen uit de media dat contract niet werd verlengd per 31 december. Volgens hem was...

er in de vergadering 12 april 2016 afgesproken, dat er in het voorjaar van 2017 in de commissie een evaluatie zou plaatsvinden. Hij vroeg dan ook aan wethouder Gotink waarom dit niet eerder bij de commissie van SAM bekend was dat er iets aan de hand was.

 

Wethouder Gotink gaf aan dat het nieuws niet helemaal goed naar buiten is gegaan vanuit het gemeentehuis, want de beweegcoaches hebben zelf ontslag genomen en het contract is dus niet voortijdig door het college beëindigd. Het weggaan van de beweegcoaches kwam ook voor de gemeente als een verrassing.

Het contract voor de jeugdsportcoach, Micha Luttik, loopt ook nog gewoon tot het einde van dit schooljaar door. De wethouder gaf aan dat er, zoals eerder afgesproken, in het voorjaar geëvalueerd gaat worden.

Dan wordt er ook beslist of men doorgaat met de jeugdsportcoach en of er eventueel nog nieuwe coaches aangesteld gaan worden. Wethouder Gotink zei tot slot dat de communicatie bij dit item wel iets helderder had gekund.

Foto BON. vlnr:Micha Luttik, Manon Steekers (al eerder afscheid genomen) voormalig
wethouder Bas de Haas, Loes Dujivenvoorde en Andreas Niessl.