Datum: 29-05-2020 - 07:05
10
jan
'17

Schaarste boerenkool: Stuur je recepten in om de Boerenbruiloft door te laten gaan. (2)

Breaking News! Door het uitblijven van een lange vorstperiode is de boerenkooloogst van dit jaar zeer schaars. Daarbij komt nog dat het beetje boerenkool dat er is, op gaat aan hippe Amerikaanse shakes en smoothies. Carnavalsvereniging de Kaninefaaten zit met de handen in het haar....

Hoe kan genoeg boerenkool gevonden worden om de traditionele Boerenmaaltijd tijdens de boerenbruiloft te kunnen serveren? Er gaan al stemmen op om dan de boerenbruiloft maar een jaar over te slaan.

Vooralsnog gaat dit de boerenkoolcommissie te ver. Vandaar dat zij jullie hulp hard nodig hebben om het feest toch door te laten gaan. De Boerenkoolcommissie nodigt jullie uit om recepten in te dienen die ter vervanging kunnen dienen en tijdens de Boerenbruiloft. De commissie wil hiermee de maaltijd direct moderniseren en in een nieuw jasje steken.

Er zijn al vele recepten binnengekomen via de Facebook-pagina van de Kaninefaaten, zodat we hopelijk alsnog een waardig alternatief kunnen voorschotelen aan de bruiloftsgasten. Hutspot met een speklap, romantische risotto of een broodje bal?

Er moet een alternatief gevonden worden om de boerenbruiloft door te laten gaan nu de boerenkooloogst dus zo tegenvalt. Blijf dus recepten insturen. Want als echte Kokkerhouter gaan we het toch niet zover laten komen dat we moeten beslissen om de boerenbruiloft af te lassen?

Klik hier voor het eerste filmpje: Schaarste boerenkool.

Tekst, logo en filmpje Boerenkoolcommissie CV De Kaninefaaten.