Datum: 05-07-2020 - 08:18
09
jan
'17

Lezers schrijven: Vandalisme!

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich...

het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vandalisme!
De tweede helft van januari staat landelijk in het teken van de actie Kerkbalans. Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk.

Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Om aandacht te vragen voor deze actie worden er posters, banieren en vlaggen opgehangen en borden neergezet.

Bent u, ben jij tegen de kerk, tegen de actie? Dat kan, maar is het dan nodig om te gaan vernielen? U leest het goed: de dag na het plaatsen waren er al een bord en een poster vernield.

Onherstelbaar kapot gemaakt lag het bord in de hof van de Witte Kerk. Twee dagen later was de grote banier bij het parkeerterrein van de Sint Jozefkerk losgeknoopt en meegenomen. Waarom??

Tekst Organisatie Kerkbalans 2017.