Datum: 25-02-2020 - 13:50
09
jan
'17

Onderscheidingen op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Zonnebloem.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Zonnebloem, afdeling Noordwijkerhout, blikte voorzitter Henk de Kleer terug naar een aantal Zonnebloemactiviteiten in 2016. Het was een goed jaar voor de gasten, maar ook voor de vrijwilligers. Naast een groot aantal kleine activiteiten...

o.a. de high tea, de huiskamer diners, dineren bij de KTS, is een aantal opvallende activiteiten in beeld geweest. Met als uitschieters de braderie en het optreden van Joke Hulsbosch in de kindergemeenteraad. Dankzij deze inkomsten is de financiële positie van de afdeling zodanig positief dat de bijdrage van onze gasten aan activiteiten laag kon blijven.

Maar, hoe je het ook keert of wendt, met alleen geld kom je er niet. Het zijn onze vrijwilligers die met veel inzet de kar trekken. Vrijwilliger(ster) wordt je niet zo maar, vrijwilliger(ster) ben je. Het is ook de bijeenkomst om vrijwilligsters in het licht zetten.

Bij het organiseren van onze kleine activiteiten, en dat zijn er in 2017 weer vele, is Joke Hulsbosch de spil waar het om draait. Met name als het gaat om het organiseren en informeren van en over de komende activiteiten. Als dank voor haar inzet in de afgelopen 10 jaar kreeg zij de zilveren Zonnebloemspeld.

De voorzitter sprak daarbij de wens uit dat Zonnebloem Noordwijkerhout nog vele jaren van haar kennis en inzet gebruik mag maken. Bij de Zonnebloem heb je vrijwilligers die niet zonder het Zonnebloemwerk kunnen.

Vorig jaar was het Tineke van Mullekom die na 25 jaar Zonnebloemwerk de gouden speld ontving. Nu was het Nel Warmerdam die, als dank voor wat ze 25 jaar voor de Zonnebloem heeft gedaan, de gouden zonnebloemspeld kreeg.

Tekst en foto's Zonnebloem, afdeling Noordwijkerhout.