Datum: 20-02-2020 - 09:36
08
jan
'17

Drie koningen bezoeken het kerstkindje in de Victorkerk. (foto's)

Vrijdagavond 6 januari luidde om 18.15 uur de klokken van de St. Victorkerk. Tijdens een speciale kinderviering werd het bezoek van de drie wijzen uit het oosten herdacht. Op een eigenzinnige manier vertelde Diaken Prins over het bezoek dat ruim 2000 jaar geleden plaatsvond ergens in Bethlehem...

Allereerst werd er door de kinderen gegeten van de cake. Er was chocoladecake en naturelcake en in deze cake zaten drie bonen verstopt. Wie van de kinderen een boon aantrof in de cake, mocht deze avond de koning zijn.

Dit jaar waren dat Renee Wijnands, Lieke van de Slot en Bo Overdevest. Zij kregen een mantel, kroon, troon en uiteraard de kado’s. Diaken Bertijn stelde hen voor tijdens de presentatie en vertelde over de bokkige kameel van Baltazar. Deze koning kwam uit Afrika en had een lange vermoeiende reis achter de rug.

De diaken bezocht samen met de drie wijze en andere kinderen uit de kerk het kindje in de kribbe en gave hun geschenken Goud, Mirre en Wierook. Ook werd er tijdens de viering vrolijk meegezongen door het kinderkoor. Het sterrenlied, kleine witte wereld, Gloria en vele kerstliedjes klonken nog 1 maal door de kerk.

Uiteindelijk werd het die nacht ook een kleine witte wereld. Na het slotlied en bij het verlaten van de kerk werd er buiten op het kerkplein marshmallows en sterretjes uitgedeeld. Bij een knapperend vuur en sfeervolle ambiance werd nog gezellig gekletst en gesnoept.

Volgend jaar komen de drie wijzen op zaterdagavond, dan zal er een speciale kinder-gezinsviering worden uitgevoerd. Volg onze facebookpagina voor alle kinder en gezinsactiviteiten in onze kerk www.facebook.com/jeugdst.victor.

Met dank aan Scouting Bosgeest voor het gebruik maken van de vuurkorven en alle vrijwilligers die ons deze avond hebben geholpen.

Werkgroep gezinsmisviering St. Victor.