Datum: 13-07-2020 - 06:59
08
jan
'17

Echtpaar Van den Hengel ontvangt Victorkruis.

Zaterdag 7 januari hield de Victorparochie voor een ieder die zich bij de St. Victorkerk betrokken voelt een nieuwjaars- receptie in het Victorhuis aan de Sporkenhout. Voor twee van de parochianen, het echtpaar Herman en Alie van den Hengel, werd deze middag ook een afscheidsmoment...

Na ruim 40 jaar verhuizen zij deze maand terug naar het oosten van het land. In hun Noordwijkerhoutse jaren hebben zij veel voor de Sint Victorkerk betekend.

Zo was Herman 43 jaar lid van het Herenkoor St. Caecilia, waarvan 13 jaar secretaris. Hij maakte 8 jaar deel uit van de overleggroep liturgie en was vele jaren actief redactielid van het parochieblad Joviaal/’t Venster.

Alie was zo’n 36 jaar vrijwilligster van het Victorhuis, jarenlang bezorger van het parochieblad, lotenverkoper, wijkcontactpersoon, loper actie Kerkbalans, actief in de paramentengroep (verzorging van liturgisch linnengoed) en gastvrouw in de kerk.

 

Kortom, alle reden voor de Victorparochie om het echtpaar in het zonnetje te zetten en hen te bedanken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie ontvingen Herman en Alie als blijk van waardering voor al hun werkzaamheden voor de kerkgemeenschap beide de verdiende onderscheiding van het Victorkruis.

Tekst St. Victorparochie. Foto Jos Beugelsdijk.