Datum: 29-03-2023 - 13:03
04
jan
'17

Stenen afgebroken muurtje Witte Kerk te koop bij Vink Multimedia. (foto's)

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout is traditiegetrouw, in het carnavalsgekke Kokkerhout, ruimte voor de carnavalsverenigingen uit ons dorp. De Duinknijnen en Keiebijters waren met een delegatie aanwezig. De Kaninefaaten komen zoals...

altijd met de gehele vereniging op bezoek, dit jaar met Prins Music en Prinses Passie maar ook met Prins Fox & Prinses Judy van de Babyfaaten en blaaskapel Koetillers. Gebruikelijk heeft de hoogste man van het Kaninefaatenrijk het hoogste woord en dat is dus in het 57ste jaar Prins Music.

Het Prinsenpaar wenste alle aanwezigen in het gemeentehuis een goed en gezond 2017 en een geweldig carnaval toe. Als eerste daad in het nieuwe jaar reikte het Prinsenpaar aan ex-wethouder Knapp een onderscheiding uit, hij werd benoemd tot 'Officier in de orde van het Konijn en het Vat'.

De heer Knapp werd bedankt voor zijn inzet (wel een tijdje terug) als ex-penningmeester van de Kaninefaaten en voor het werk met de vele resultaten die hij daarbij als wethouder boekte voor de gemeenschap van Noordwijkerhout.

Daarna richtte Prins Music het woord tot burgemeester Goedhart en de huidige drie wethouders. Omdat het muurtje van de Witte Kerk onlangs weer eens in opspraak is gekomen, heeft Prins Music daarop nu het passende antwoord gevonden.

Dus samen met zijn Prinses Passie en hun adjudanten hebben zij daarom direct daad bij het woord gevoegd. Gewapend met klopboren, hamers, schoppen en een heuse machinekraan zijn zij begonnen met de sloop van het bekende muurtje rond de Witte Kerk. (zie foto's)

Nee, dat is niet zonde, al zou je dat wellicht kunnen denken. Want ook de Prins doet aan recyclen en wel voor een heel goed doel. Dus na de sloop hebben zij alle stenen en planken van de bankjes netjes opgeruimd en verzameld.

Vanaf vandaag bieden de Kaninefaaten iedere steen aan, aan de gehele Kokkerhoutse bevolking. Een ieder die dat wil kan een steen kopen van de Kaninefaaten (in de winkel van Vink Multimedia in de Dorpsstraat) met een heus echtheidscertificaat met daarin alle gegevens van deze steen.

Het geld wat dit gaat opbrengen is niet naar de Kaninefaaten zelf, maar vloeit uiteindelijk gewoon weer terug in de kas van de eigenaar....de gemeente Noordwijkerhout! Van de opbrengst hiervan kan de gemeente Noordwijkerhout, de voor de Kaninefaaten belangrijke 'Schelft' financieel in stand houden.

En zo is weer iedereen geholpen en tevreden, aldus het Prinsenpaar der Kaninefaaten! Burgemeester Goedhart kreeg de eerste steen aangeboden en daarbij het echtheidscertificaat. Deze stunt van de Kaninefaaten was blijkbaar zo verrassend, dat zelfs de burgemeester er geen woorden voor had en dat zegt wat....

Als afsluiting werd natuurlijk met alle aanwezigen uitbundig het Noordwijkerhouts volkslied gezongen.

Foto's redactie BON en foto's van afbreken muurtje > Kaninfaaten.