04
jan
'17

Huldiging kampioenen Noordwijkerhout De Zilk op nieuwjaarsreceptie. (foto's+update verslag)

Op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout worden traditioneel de Nederlandse kampioenen van het afgelopen jaar (2016) uit ons dorp in het zonnetje gezet. Dit keer konden maar liefst 7 kampioenen gehuldigd worden door burgemeester Goedhart...

die in 2016 een uitstekende prestatie hebben neergezet. (De Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Goedhart volgt later)

1 - Jeanine Hassing uit De Zilk
De Zilkse Jeanine Hassing is op zondag 4 september Europees kampioen Country Pleasure Driving geworden. Dit is een kampioenschap met Amerikaanse miniatuurpaarden met aangespannen wagen. Jeanine moest het opnemen tegen 12 tegenstanders.

Tijdens het Europees kampioenschap wordt er door drie onafhankelijke juryleden beoordeeld op de verschillende gangen van het paard (stap, draf, uitgestrekte draf, halt en achterwaarts) de constantheid waarin het paardje moet lopen, de souplesse waarin dit gebeurt en ook de harmonie tussen driver en het paardje. Jeanine stond bij de juryleden unaniem eerste.

2 - Floor van der Linden uit De Zilk
Floor van der Linden uit De Zilk is afgelopen december Nederlands kampioen Twirl geworden in de categorie PeeWee, dit is de jongste leeftijdsklasse in twirl. Zij krijgt training van de Noordwijkerhoutse Nicole Nederstigt, zij is meerdere malen gehuldigd als Nederlands en Europees kampioen Twirl.

Op muziek van Disney's Sofia het Prinsesje deed zij haar optreden. De maanden voor de wedstrijd is de dans aangepast met steeds moeilijkere draaien erin met als resultaat het kampioenschap.

Met het ensemble, een team van vier meiden, behaalde Floor ook nog een mooie zilveren medaille tijdens het kampioenschap.


3 t/m 7 - Giola Remkes, Kimberly en Charlene Ruiter, Conor Baker en Boele Bõhm uit Noordwijkerhout.
Op 21 mei 2016 in Heerenveen zijn Giola Remkes, Kimberly en Charlene Ruiter, Conor Baker en Boele Bõhm (niet aanwezig) Nederlands kampioen bij de miniioren geworden met hun zwemvereniging de Colombiaan uit Voorhout. Het kampioenschap vond plaats tijdens de Arena Clubmeet in Heerenveen.

 

Het kampioenschap ging tussen de beste 16 minioren groepen van Nederland. Deze minioren groepen bestaan uit kinderen  in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Bij de finale mochten de snelste 25 zwemmers van de Columbiaan starten waaronder Gioia, Kimberley, Charlene, Conor en Boele.

 

De wedstrijd was tot het einde toe héél spannend. De ploeg van de Columbiaan had de hoogste klasseringen per onderdeel en won de finale. De coach van de ploeg, Marco Dobbe, woont ook in Noordwijkerhout.

Foto's redactie BON.