Datum: 09-08-2020 - 13:34
10
jun
'12

Jan Postma 50 jaar dirigent-organist.

2 februari 1962 was het de eerste maal dat dhr. Jan Postma als dirigent-organist het dameskoor dirigeerde tijdens een huwelijksmis in de Sint Jozefkerk te Noordwijkerhout. Dat is nu ruim 50 jaar geleden. Januari 1964 werd hij dirigent-organist van het kerkkoor. Zijn huidige dameskoor...

van de St. Jozef wilde dit natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. 8 juni werd dit feestelijk herdacht met een bijzondere bijeenkomst.

Jan Postma kreeg via een uitnodiging het verzoek 15.00 uur klaar te staan. Hij werd opgehaald voor een wandeling met voor hem een onbekende bestemming. Al wandelend kwamen steeds enkele koorleden zich aansluiten. Al lopend kwam men aan bij restaurant Peking in Katwijk. Daar stonden de overige koorleden de wandelaars op te wachten. Zij hadden bij zich 50 ballonnen een voor elk jaar, dat hij het orgel bespeelde. Deze ballonnen gingen na een teken van hem de lucht in. Een ballon ging echter niet de lucht in. Nee, deze bleef hier omdat er in die ene ballon een “dank je wel zat” van de koorleden. Zij hopen dat hij nog vele jaren het orgel bespeelt en dat zij daarbij aanwezig mogen zijn!

Het hele gezelschap, aangevuld door Pastoor van der Plas, Annemiek Vijverberg en Pastoor Goumans kregen daarna een verrassingsmenu aangeboden. Tijdens een glaasje werd een lied, gemaakt door een van de koorleden, gezongen. Na een dankwoord van dhr. Postma ging ieder zeer voldaan naar huis. Foto PR.