Datum: 01-06-2023 - 11:55
01
jan
'17

Uitbrengen album 'Woodfalls' en gevolgd door clubtour van de band 'Matt Winson'.

Matt Winson is een Nederlandse/Letse volksband, met onder andere zijn roots in Noordwijkerhout. Oorspronkelijk was de band een samenwerking tussen de zanger/songwriter Matthijs Steur en multi-instrumentalist Pieter van Winsen uit Noordwijkerhout...

Zoekend naar een rijker en dynamischer geluid werd de band uitgebreid met drummer Thomas van Winsen (ook uit Noordwijkerhout) en in 2014 met Letse trompettist Magnuss Baugis.

Langzaamaan heeft de band een kenmerkend geluid opgebouwd met vocale harmonieën, tot nadenken stemmende songteksten en een wijde selectie aan instrumenten. Matt Winson creëert toegankelijke, progressieve volksmuziek met elementen van bluegrass, jazz en pop.

In juli 2015 brachten ze hun eerste EP 'Glowing Eyes' uit met een uitverkochte show bij Gebr. de Novel in Leiden. De EP was geselecteerd voor de 3voor12 luisterpaal en werd gespeeld op radio stations 3fm en Radio 1. Hierna volgde er een internationale tour door Duitsland, Litouwen, Letland en Estland.

In het begin van 2016 signeerde de band een record deal met V2 Records Benelux en hebben ze hun eerste album opgenomen - genaamd "Woodfalls" - in de bekende Wisseloord Studios, samenwerkend met producer Frederic Gervais en Grammy award winnende mixing enginieur Balazs Robert.

De eerste single "The River" (met bijbehorende video opgenomen in o.a. Noordwijkerhout) is in augustus 2016 gepresenteerd en het album zelf zal binnenkort beschikbaar komen. Na het uitgeven van het album 'Woodfalls' zal deze gevolgd gaan worden door een uitgebreide Nederlandse clubtour (klik hier).

De release van de clubtour zal plaatsvinden op vrijdag 10 februari in Gebr. De Nobel in Leiden. Voor meer informatie over de band Matt Winson, klik hier voor de website.

Foto PR.