Datum: 02-07-2020 - 11:29
31
dec
'16

Een gezonde start van het nieuwe jaar met een nieuwe route 10.000 stappenwandeling.

Zaterdag 7 januari is er de eerste 10.000 stappenwandeling van het nieuwe jaar. Samen met Leefstijlcoach Marjoleine Klapwijk heeft VVV Noordwijkerhout een nieuwe route uitgezet. De wandeling start om 9.00 uur bij VVV Noordwijkerhout en voert door bos...

en veld rondom Noordwijkerhout. Bijna allemaal hebben we wel goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voor velen hoort daar minder eten en meer bewegen bij. De maandelijkse 10.000 stappenwandeling is een prima manier om daar in 2017 een start mee te maken. 

Na het traditiegetrouwe rondje om de Witte Kerk lopen we richting het Nieuw Leeuwenhorstbos met een nieuw uitgezette route. Tussenstop met kopje koffie of thee van deze 10.000 stappenwandeling is bij het Stalhuis.

Na de feestdagen met volop eten en drinken, is een klein steuntje in de rug meer dan welkom. Loop daarom mee met de 10.000 stappenwandeling. Leefstijlcoach Marjoleine Klapwijk begeleidt de wandeling en geeft tips en adviezen voor een gezonde leefstijl.

Zij neemt zaterdag 7 januari ook een speciale weegschaal mee waarmee u na afloop van de wandeling een bodymeting kunt laten doen. Daarmee krijgt u onder andere inzicht in uw vet/spierverhouding, en uw mate van fitheid. Normaal kost zo’n bodymeting 15 euro, na de wandeling is hij gratis!

Elke eerste zaterdag van de maand wordt, in het kader van het programma `Beweeg je leven`, de 10.000 stappenwandeling georganiseerd in de omgeving van Noordwijkerhout. De basis van dit programma is dagelijks 10.000 stappen lopen en 3 keer in de week een half uur matig intensief bewegen (fietsen, tuinieren etc.).

Natuurlijk is het belangrijk om daarnaast ook op je voeding te letten, maar dit kan allemaal zonder een speciaal dieet te volgen. Een aanrader voor iedereen die zich wat fitter wil voelen of een aantal kilo’s kwijt wil. Ook voor mannen is dit een goede manier om aan de conditie te werken zonder naar de sportschool te hoeven.

Start van de wandeling op zaterdag 7 januari is om 9.00 uur bij VVV Noordwijkerhout, inschrijfkosten € 2,50. Iedereen die mee wil lopen, met of zonder stappenteller, is van harte uitgenodigd. Het belooft een informatieve en enerverende wandeling te worden.

 

Voor aanmelding of meer informatie kunt u terecht bij VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252 372 096. Voor meer informatie zie www.gewichtsconsulentleiden.nl en www.vvvnoordwijkerhout.nl.

Foto's PR