Datum: 26-09-2023 - 17:12
27
dec
'16

Een mooie 'Kerst 4 Kids'. (foto's)

Kerst is voor velen een gezellige tijd. Er wordt veel tijd geschonken aan het diner, cadeaus en alle versieringen in en rondom het huis. Helaas zijn er in Nederland ook crisisopvanghuizen voor kinderen (12-18 jaar) die om verschillende redenen in deze opvanghuizen...

wonen vanwege mishandeling, misbruik, verwaarlozing etc. A Break 4 Kids organiseert het hele jaar door gezellige uitstapjes voor maar liefst acht huizen tijdens alle schoolvakanties, en natuurlijk hoort daar ook Kerst bij omdat hiervoor weinig (of geen) budget is van de huizen zelf.

De stichting organiseert twee gezellige kerstavonden met een kerstdiner (één voor de meidenhuizen en één voor de gemengde huizen) zodat de kinderen alles even kunnen vergeten en zich kunnen ontspannen. En natuurlijk zijn er ook prachtige cadeaus voor de kinderen.

Dit zijn goed gevulde Kerstpakketten met als inhoud drogisterijartikelen, handdoeken en make up- en sieraden setjes voor de meiden en voor de jongens zijn er echt jongenspakketjes (pet, sportsokken, pot snoep, spelletjes, agenda’s en nog veel meer). Voor al deze spulletjes wordt het hele jaar fanatiek gespaard door vele vrijwilligers.

Marjan: “Het raakte ons diep toen er bij een jongen op tafel een doos werd gezet en hij rustig bleef wachten, omdat hij dacht dat deze doos voor de hele groep was in plaats voor hem alleen. Pas toen het hem duidelijk werd dat iedereen zo’n doos kreeg en hij alle spullen eens grondig bekeek werd hij zo blij en zei: “Ik heb nog nooit zoveel gehad!” De pet was vet, de kousen nodig, en Axe zo heerlijk ruikend, maar het allermooiste vond hij de asbak.

En al die meiden die hun oorbellen in deden of hun make-up setje helemaal inspecteerden en zelfs meteen uitprobeerden, wat is dit toch heerlijk om te mogen meemaken! Wat kun je toch veel met zo weinig bereiken en ze verdienen het om te weten dat er vele mensen in de stichting bezig zijn om dit allemaal te kunnen doen, speciaal voor hen!

We zijn een non-profit stichting en zijn dus totaal afhankelijk van giften en alles gaat naar de kinderen. Niemand wordt betaald, no way! We begonnen met 2 huizen en nu zijn het er acht én volgend jaar komen er nog meer bij.

Ik hoop dat er meer dan de 25 vrijwilligers die reeds A Break 4 Kids heeft bij willen komen om te sparen, helpen, want het is echt de aller leukste stichting voor vrijwilligers én kinderen!”

Wilt u meesparen of A Break 4 Kids die gevestigd is in Noordwijkerhout meehelpen, heel graag! Kijkt u dan op hun website www.abreak4kids.nl of neemt u gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tekst en foto's A Break 4 Kids. (ivm privacy-regels geen kinderen op de foto's)