Datum: 06-06-2020 - 16:42
23
dec
'16

Politie houdt vier verdachten in de regio aan bij actie tegen verdovende middelen.

De politie hield dinsdag 20 december bij een drugsactie in de regio waaronder in Noordwijkerhout, vier verdachten aan en rolde een aantal hennepkwekerijen op. In Noordwijkerhout werd in een woning aan de Pletterij op Gravendam, zestien zakken met henneptoppen aangetroffen....

Dit was de tweede keer dat er tijdens een politieonderzoek verdovende middelen in de woning werd aangetroffen. Een 59-jarige man uit Sassenheim is in de woning aangehouden.

Op het Seringenplantsoen in Rijnsburg werd in een woning een kwekerij aangetroffen met 35 stekken en 500 gram henneptoppen. Ook hier werd een verdachte aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Rijnsburg. In een andere woning in de Kanaalstraat stonden op zolder 210 hennepplanten. In deze woning werd illegaal stroom en water afgetapt. Er was niemand in de woning aanwezig.

In Katwijk was het raak in een pand in de Zonnebloemstraat. Daar werden in een kweektent 127 hennepplanten aangetroffen, een 31-jarige man uit Katwijk is aangehouden.

Op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden zagen agenten dinsdagavond een voertuig onder verdachte omstandigheden rondrijden. In de auto werden 10 ponypacks met cocaïne en 500 gram aan henneptoppen aangetroffen. Een 30-jarige man uit Leiden werd aangehouden.

Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.